Tänään tyhjensin keittiökaappeja. Sitä on tehtävä
säännöllisesti, jotta hyvät raaka-aineet tulevat ajoissa käytettyä.
Inspirointi synnyttää hyvää ruokaa , niin nytkin.
Mikä parasta ruoanlaitto tuntuu aina hauskalta, kun on pohdittava
mitä minä nyt näistä tekisin.
En tehnyt punajuuririsottoa ns oikeaoppisesti. Sillä ei ollut väliä
lopputulos ratkaisee.
Punajuuri-spelttirisotto
Varhaiskaalisalaatti
n. 300 g pieniä punajuuria pestynä ja halkaistuna
rypsiöljyä, suolaa ja mustapippuria.
Laita punajuuripuolikkaat uunivuokaan, lorauta niille rypsiöljyä,
mausta suolalla ja rouhaisuilla mustapippuria.
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 30-40 minuuttia.
Jos haluat, voit kuoria kypsät punajuuret.
*
4 dl vettä ja 1/2 tl ruususuolaa
2 dl spelttijyviä
2 rkl voita, persiljasilppua ja ruohosipulisilppua
Kiehauta vesi. Lisää speltti ja anna kypsyä miedolla lämmöllä
kannen alla. (noin 20 minuuttia). Sekoita joukkoon 2 rkl voita.
Lisää persiljasilppu ja ruohosipulisilppu. Speltti on nyt valmista.
*
n. 200 g varhaiskaalta pilkottuna
1 isohko porkkana lastuina
1 kevätsipuli silputtuna
3 rkl paprikachiliranskankermaa
Sekoita pilkottu varhaiskaali ja kuorijalla vedetyt porkkanalastut.
Lisää mukaan sipulisilppu. Laimenna ranskankermaa kermatilkalla ja
sekoita 3rkl kastikkeena salaattiin.
*
Annostele lautasille ja murustele punajuurille sinihomejuustoa ja persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.