perjantai 19. heinäkuuta 2013

Täytetyt paprikat, kesäkurpitsaa ja porkkanoita

Tänään pääsin taas oikeaan rytmiin keittiössäni mukavan Vironmatkan jälkeen.
Sikkellä söimme illallisella täytettyjä paprikoita ja maukasta
keitettyä kanaa hyvän kastikkeen kera.
Innostuin tänään tekemään herkkusienillä täytettyjä paprikoita,
vaan kanaa en keittänyt, kypsytin samassa uunissa paprikoiden
kera kesäkurpitsaa ja porkkanoita. Hyvää kasvisruokaa tulikin.

Paprikat herkkusienitäytteellä
Uunissa kypsennetyt kesäkurpitsat ja porkkanat
3 kpl keltaisia paprikoita (muukin väri sopii)
ruususuolaa ja mustapippuria
Leikkaa paprikoiden kanta pois. Poista siemenet ja pilko kantaosa täyteaineeksi.
Laita paprikat mikroastiaan pystyyn leikkaamaton puoli alaspäin. 
Kypsennä paprikoita  mikron täysteholla noin 5 minuuttia.
Ripottele sisälle suola ja mustapippuri. 
Täyte
3 isoa jumboherkkusientä
1 kesäsipuli ja voita
ruususuolaa ja mustapippuria
75 g piparjuurituorejuustoa (muukin juusto käy) + 1/2 dl kermaa
1 1/2 dl keitettyä pitkäjyväriisiä
juustoraastetta
Puhdista ja pilko sienet pieniksi kuutioiksi, Haihduta neste paistamalla sieniä pannulla.
Lisää voita ja silputtu sipuli sekä paprikakuutiot. Kuullota ja mausta.
Lisää juustokermaseos  sekä riisi. Tarkista maku.
Täytä paprikat. Ripottele pinnalle juustoraaste.
 Kypsennä 225-asteessa uunissa noin 15 minuuttia.
*
Halkaise puolikas kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat vielä kahtia.
Sivele pinnalle rypsiöljyä.Mausta suolalla, mustapippurilla ja valkosipuliraasteella.
Huuhtele porkkanat (3kpl) poista kanta ja leikkaa soiroiksi.
Sivele rypsiöljyllä ja mausta suolalla, mustapippurilla ja kanelilla.
Kypsennä kesäkurpitsat ja porkkanat samassa uunissa paprikoiden kanssa.
Ohjeesta tulee 2-3 annosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.