tiistai 23. heinäkuuta 2013

Mustikkapai

Tämä ohje oli alunperin omenapai, jonka ohjeen olen kirjoittanut vanhan 
keittokirjani  takalehdelle muistiin jo 1900-luvun loppupuolella. 
Jossain vaiheessa toteutin pain mustikoilla. Se sopi mustikkaan hyvin. 
Kesäisin olen tätä leiponut. Muistin taas ohjeen ja toteutin sen lauantaina tupla-annoksena. 
Muutoksena alkuperäiseen ohjeeseen on voin käsittely mikrossa ja vaahdottaminen
sekä luomusokerin käyttö. Lisäsin myös pohjataikinaan vaniljasokeria.
Tähän voi valita marjoja ja hedelmiä oman mieltymyksensä mukaan.

Mustikkapai
150 g voita  mikrossa pehmennettynä
1/2 dl luomusokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
 1 tl vaniljasokeria ja 2 tl leivinjauhetta
täyte
4 dl tuoreita mustikoita
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl luomusokeria ja 1 tl vaniljasokeria
Pehmennä paloiteltu voi mikron täysteholla noin 30 sekuntia. 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna sekoittaen.
Sekoita jauhoihin vaniljasokeri ja leivinjauhe.
Siivilöi jauhoseos taikaan kevyesti sekoittaen.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Levitä pinnalle mustikat. Sekoita täytteen ainekset, kaada mustikoille.  
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.