tiistai 2. heinäkuuta 2013

Papukaaliporkkanakeitto

Nimestä voi vetää johtopäätökset, mistä on tämänpäiväinen keitto tehty.
Valkoisia papuja, varhaiskaalia, porkkanaa ja sipulia,
niistä on keitto tehty. Kaapista löytyi vielä raaka-aineita
ihan riittävästi ja jää vielä huomisellekin.
Lusikoin muutaman lusikallisen ranskankermaa loppuvaiheessa
keittoon. Se pyöristi makua sopivasti, vaan ei sulanut ranskankerma
kauniisti. Jäi vähän rakeinen lopputulos.

Papukaaliporkkanakeitto
1 sipuli ja 2 valkosipulinkynttä silputtuina
2 rkl rypsiöljyä
2 porkkanaa puolikaslantteina
n 200 g varhaiskaalia suikaleina
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 prk (370g) tomaattimurskaa
1 l kanalientä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
3 rkl ranskankermaa, päälle tuoretta rakuunaa
Kuullota sipulisilput öljyssä keskilämmöllä 2 minuuttia.
Lisää porkkanalantit ja kaalisuikaleet.
 Jatka kuullottamista noin 5 minuuttia.
Lisää valutetut pavut ja tomaattimurska sekä kanaliemi.
Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Mausta ja lisää ranskankerma. Annostele, lisää rakunaa pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.