tiistai 30. heinäkuuta 2013

Hampurilainen ilman sämpylää

Voikohan tätä päivällistä sanoa hampurilaiseksi, koska
sämpylä ja juusto puuttuvat, muutakin puuttuu.
Jauhetusta lisäaineettomasta naudanlihasta valmistettu 100 gramman pihvi
maistui hyvältä salaatin kera. Pihvi on hampurilaisenkin paras osio.
Usein höttöinen vehnäsämpylä pilaa koko pihvin ja makuelämys jää köykäiseksi.
Emmekä aina voi olla pihvin laadustakaan varmoja.
Nyt raaka-aineet olivat taatusti tuoreita ja alkuperä tunnettu.

Naudanjauhelihapihvi salaatissa
400 g lisäaineetonta naudanjauhelihaa
1 tl ruususuolaa, maustepippuria
meksikolaista maustesekoitusta (sis mm chiliä, paprikaa, sipulia)
1 kananmuna ja korppujauhoja
Sekoita tasaiseksi ja muotoile neljäksi pihviksi.
Paista rypsiöljy/voiseoksessa kuumalla pannulla.
Salaatti on yksinkertainen, mutta maukas.
Keräsalaattia huuhdeltuna ja aukaistuna lehdiksi.
Ruususuolaa ja hyvää oliiviöljyä.
Tomaattia ja tuoretta luumua lohkoina.

Vadelmia, vadelmia 
Kävimme poimimassa läheiseltä marjatilalta vadelmat. Nyt vain rasioille kansi päälle
ja pakastimeen. Oli mukava reissu, sää oli sopiva puolipilvinen. 
Vadelmien poimiminen korkeista pensaista on helppoa puuhaa, ei tarvitse kyykkyillä ja koukistua.
Samalla tuli syötyä terveellinen jälkiruoka, tuoreita vadelmia.

2 kommenttia:

  1. Söin muuten pitkän viikonlopun reissussa jossain hampurilaisen ja jätin sen päällimmäisen 'pullan' siitä syömättä. Lisukkeet olivat perinteiset, mutta kun pidän kurkkurelishistä ja raa'asta sipulista;)

    Jauhelihasta saa vaikka mitää hyvää!

    Parasta jälkkäriä ikinä: Vatut!

    VastaaPoista
  2. Minulla tulee enää harvoin syötyä hampurilaisia. Petyin viimeksi ruokatorilla muutama viikko sitten ja saattaa olla, että hampurilaisiin voi mennä ikuisuus.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.