tiistai 9. heinäkuuta 2013

Sipuli-kukkakaalipaistos

Kukkakaalista tein tänään uudella ja ennenkokemattomalla
tavalla paistosta. Nyt en käyttänyt kermaa enkä juustoa.
Kevyempi versio maistui raikkaalta haukipihvin kera.

Sipuli-kukkakaalipaistos
1 iso ja 2 pienempää sipulia
1 valkosipuli
1 sitruuna
3 isoa tomaattia
1 (n600g) kukkakaali
3 rkl rypsiöljyä
ruususuolaa ja rouhittua valkopippuria  
pinnalle tuoretta persiljaa ja tilliä silputtuna

Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi, kuori valkosipulin kynnet ja litistä ne rikki.
Leikkaa sitruunasta kuori pieneksi suikaleiksi
Leikkaa tomaatit isoiksi kuutioiksi.
Irrota kukkakaali nupuiksi.
Lämmitä öljy pannulla ja kuullota sipulilohkoja ja -kynsiä hetken verran.
Lisää tomaattilohkot ja sitruunakuorisuikaleet.
Keitä ilman kantta 5 minuuttia.
Lisää kukkakaalinuput. Purista sitruunasta hieman mehua ja lisää vettä.
Pannulla pitää olla hieman vettä kypsennyksen ajan.
Mausta suolalla ja valkopippurilla, keitä 5-6 minuuttia,
kunnes kukkakaali on kypsää.
Ripottele pinnalle öljyä sekä persilja ja tillisilppua.
Tarjoa lisukkeena kalan kanssa tai sellaisenaan kasvisateriana.. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.