Olen leiponut 2009 kesäkuussa appelsiinivoipullia.
Ne olivat niin hyviä, että neljän vuoden tauon jälkeen oli
aika toteuttaa ne uudestaan. Voipullien taikina on löysä ja pehmeä,
taikinassa ei käytetä kananmunaa, sen korvaa appelsiinituorejuusto.
Isokokoiset pullat ovat pehmeitä ja herkullisia.
Appelsiinivoipullat
5 dl maitoa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
50 g hiivaa
100 g appelsiinituorejuustoa ja 2 tl appelsiinikuoriraastetta
12-13 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita
Täyteseos
50 g voita
100 g appelsiinituorejuustoa ja 2 tl appelsiinikuoriraastetta
1/2 dl sokeria
Voiteluun munaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
50 g hiivaa
100 g appelsiinituorejuustoa ja 2 tl appelsiinikuoriraastetta
12-13 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita
Täyteseos
50 g voita
100 g appelsiinituorejuustoa ja 2 tl appelsiinikuoriraastetta
1/2 dl sokeria
Voiteluun munaa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota maitoon suola, sokeri ja hiiva.
Lisää tuorejuustoja appelsiiniraaste.
Alusta joukkoon jauhot vähän kerrallaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
Alusta joukkoon jauhot vähän kerrallaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla.
Jaa taikina kahtia. Pyöritä paloista paksut tangot. Jaa taikinapaloiksi ja pyöritä pulliksi.
Pullia tuli 22 kpl. Kohota liinan alla 20 minuuttia.
Vatkaa muna rikki lasissa ja voitele pullat.
Sekoita voi, tuorejuusto, appelsiiniraaste ja sokeri notkeaksi tahnaksi. Kasta sormi jauhoihin ja paina syvennys kohonneen pullan päälle. Nosta täytettä koloon. Ripottele päälle sokeria.
Paista pullia 225-asteessa keskitasolla 10-12 minuuttia.
Jaa taikina kahtia. Pyöritä paloista paksut tangot. Jaa taikinapaloiksi ja pyöritä pulliksi.
Pullia tuli 22 kpl. Kohota liinan alla 20 minuuttia.
Vatkaa muna rikki lasissa ja voitele pullat.
Sekoita voi, tuorejuusto, appelsiiniraaste ja sokeri notkeaksi tahnaksi. Kasta sormi jauhoihin ja paina syvennys kohonneen pullan päälle. Nosta täytettä koloon. Ripottele päälle sokeria.
Paista pullia 225-asteessa keskitasolla 10-12 minuuttia.
Älä paista pullia liian ruskeiksi, ne kuivuvat.
Pullat saavat jäädä kosteiksi.
Oi, tuo on ihana ohje! Noita pullia on tullut tehtyä useamman kerran sen jälkeen kun julkaisit ohjeen.
VastaaPoista..ja minä kokeilen noita huomenna :-)
VastaaPoistaKaisa,
VastaaPoistaEdelleenkin yhtä hyvää. Lisäsin appelsiinikuoriraastetta mukaan lisämakua antamaan.
Maireanna,
Kannattaa kokeilla.
Melody,
Hyviä ovat.