Kasvisruokapäivien jälkeen oli nyt liharuokien aika.
Ruokakaupan lihatiskissä huomasin jo kaukaa mehevät osso buccot.
Naudan potkasta leikatut viipaleet olivat juuri sopivan paksut.
Käytin ohjenuorana Makuja-keittiön ohjetta. Juuriselleri vaihtui tämän kesän lanttuun.
Tiedän, että Italiassa lanttua ei paljon käytetä, se on meidän pohjoisen juures.
Jälkiruoaksi, tai oikeastaan kevyeksi illalliseksi, nautittiin serkkuni tekemää
leipäjuustoa vadelmilla.Vadelmat olen poiminut itse.
Osso bucco italialaiseen tapaan 2:lle
650 g eli 2 kpl viipaloitua naudanpotkaa luulla
2 tl ruususuolaa
60 g voita ja rypsiöljyä
1 keltasipuli silputtuna
1 keskikokoinen porkkana kuutioina
60 g lanttua kuutioina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl vehnäjauhoja
1/2 sitruunan mehu
2 tl meiramia, mustapippuria
tuoretta timjamia
2 kypsää tomaattia kuutioina
Hienonna sipulit, kuori juurekset ja kuutioi ne.
Ripottele huoneenlämmössä olleille osso bucoille suola ja
leivitä niille vehnäjauhot molemmin puolin.
Sulata puolet voista ja ripaus öljyä pannulla kuumaksi.
Ruskista osso buccot molemmin puolin ja nosta taginepataan,
lisää mukaan pannun huuhdeliemi.
Lisää pannulle loppu voi ja rypsiöljyä. Paista pannulla sipulit ja juurekset.
Kaada juurekset ja sipulit pataan. Purista mukaan sitruunamehu
ja mausta mustapippurilla, meiramilla ja tuoreella timjamilla.
Lisää lihaliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia.
Gremolata
Yhden pestyn sitruunan kuoriraaste, kourallinen persiljaa silputtuna,
ripaus oliiviöljyä. Sekoita ja levitä valmiin osso buccon päälle.
Keitä lisukkeeksi pitkäjyväriisiä.
Salaattina yksinkertaisesti rucolaa ja puolitettuja kirsikkatomaatteja,
ripaus suolaa ja extra virgin oliiviöljyä.
Leipäjuustoa vadelmilla
Leipäjuustoa paloina, hunajaa ja kermaa. Lämmitys mikrossa 1 min täysteholla.
Päälle villivadelmia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.