Vappuna ja juhannuksena olen melkein aina
paistanut munkkeja. Jokunen vappu ja juhannus on
saattanut jäädä väliin, mutta tämä vappu ei jäänyt.
Aamun aloitin työn touhussa, järjestin työhuonetta.
Aamupäivän edetessä tein munkkitaikinan nousemaan.
Selailin vanhaa Keittotaito-keittokirjaani, vuosimalli 1964.
Tuona vuonna oli menossa Helmi Koskimiehen ja Eva Somersalon 25.painos,
jonka ovat toimittaneet Elli Lehtinen ja Salme Tetri.
Eipä ole munkkireseptit paljon tuosta ajasta muuttuneet.
Munkit
Valmista
Taikina nousee
Lainasin munkkiohjeen suoraan kirjasta tänne.
En käyttänyt täytteeksi hilloa, lisäsin taikinaan vaniljasokeria.
Kypsentämiseen käytin rypsiöljyä.
Pyöritin munkit palloiksi.
Jos mieli tekee munkkeja ja aikaa on rajallisesti eikä ole hiivaa, kannattaa kaivaa
ylläoleva ohje esiin. Nämä munkit valmistuvat käden käänteessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.