Pitkästä aikaa sekoitin ateriasalaatin.
Olen aikaisemminkin jo kertonut, että salaatit ovat
herkkujamme. Nimenomaan juuri ateriasalaatit.
Ostin savustetut lohifileen ja keräsin mukaan muuta sopivaa
salaattiin sekoitettavaksi. Kastikkeesta tuli hyvää, sitä teen
taas jatkossakin. Piparjuuri sopii hyvin lohelle. Käytin kastikkeeseen
piparjuuritahnaa. Jotain lämmintä tarjosin salaatin kera,
pyöräytin valkosipulilla maustetut spelttisämpylät.
Savustetun lohen salaatti
ja sen kastike
Ensin valmistin kastikkeen jääkaappiin odottamaan.
1 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl kermaa
1/4 dl hunajaa
1 rkl piparjuuritahnaa
2 rkl sitruunamehua
ruususuolaa, mustapippuria.
1 kpl suolakurkkua kuutioina
Sekoita ainekset, anna vetäytyä jääkaapissa.
Salaattiin
1 ps friseesalaattia
4 kpl minipaprikoita suikaleina
300 g savustettua lohta viipaleina
jumbo herkkusieniä paloina + voita ja suolaa
2 kananmunaa keitettynä
tilliä
Huuhtele ja revi salaatti. Huuhtele ja suikaloi paprikat.
Leikkaa lohi pieniksi viipaleiksi.
Putsaa ja lohko herkkusienet, Paista voissa ja mausta ruususuolalla.
Keitä kananmunat ja lohko. Kokoa salaatti.
Spelttiyrttisämpylät
2 1/2 dl rasvatonta maitoa haaleana
1 rkl siirappia
1 tl ruususuolaa
1 tl basilikaa kuivattua
2 raastettua valkosipulinkynttä
2 1/2 dl spelttijauhoja puolikarkeita
Sekoita ainekset ja anna levätä puoli tuntia.
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 pussia kuivahiivaa
1/2 dl rypsiöljyä
Sekoita kuivahiiva jauhoihin.
Lisää jauhot ja öljy taikinaan. Alusta tasaiseksi. Anna kohota
liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo sämpylöiksi (14 kpl) Kohota.
Lisää rasvattomaan kylmään maitotilkkaan 2 tl sokeria. Voitele sillä
sämpylät ja ripottele pinnalle sesaminsiemeniä.
Paista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.