maanantai 1. huhtikuuta 2013

Entrecotepihvi, pinaattisalaatti ja juurekset

Mietin laitanko nyt tänne blogistaniaan
entrecoteen lisukkeineen vaiko aamiaislounaan
lammasfileenappileivät ja uuniohukaiset.
Päädyin tuhtiin päivällisruokaan.
En kirjoita laajasti, koska pihviosasto on jo 
käsitelty moneen kertaan ja monessa blogissa.

Entrecotepihvi
Pinaattisalaatti 
Juuriselleriä ja palsternakkaa

Entrecoteepihvi otetaan huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
Kuumenna voi tiriseväksi. Murskaa pannulle valkosipulinkynsi.
Laita pihvi pannulle, paista molemmin puolin 3 min/per puoli.
Mausta mustapippurilla ja ruususuolalla.

Pinaattisalaattiin huuhdo ja kuivaa babypinaatit ja friseesalaattia.
Käytän salaattilinkoa, sillä on helppo pyöräyttää  salaatti kuivaksi.
Paahda pannulla tilkassa rypsiöljyä pähkinät ja kurpitsansiemenet, 
lisää hieman suolaa loppuvaiheessa.

Kuori ja pilko juuriselleri ja palsternakka. Keitä suolalla maustetussa vedessä
melkein kypsäksi. Kaada juurekset uunivuokaan, lisää tilkka öljyä. 
Mausta  paprikaa, mustapippuria ja valkosipulimurskaa.
Sekoita ja laita uuniin (150), kunnes pihvit ovat valmiit.
Paahdoin uunissa punaisen suikaloidun paprikankin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.