Suomalaista, suomalaista ja suomalaista,
kaikki raaka-aineet olivat kotimaassa kasvatettuja.
Kirjolohi maistui nyt norjalaista lohta paremmalta.
Kirjolohifilee pannulla paistettuna
Ohraa keitettynä ja paistettuna
Punajuurta oliiviöljyllä sipaistuna
4 keskikokoista punajuurta ja ruususuolarakeita
Pese punajuuret huolellisesti. Keitä kypsiksi noin 30 minuuttia.
Muista laittaa suola keitinveteen. Anna jäähtyä hetki.
Kuori ja paloittele lohkoiksi.
Liruta annoslautasilla lohkoille neitsytoliiviöljyä ja ripota parmesanjuustoraastetta.
*
Kiehauta litra vettä, mittaa mukaan 2 dl rikottuja ohrasuurimoita
ja sopivasti ruususuolarakeita.
Keitä noin 20 minuuttia. Valuta.
Kuumenna rypsiöljy pannulla. Silppua keltasipuli pannulle ja lisää mukaan fenkolinsiemeniä.
Kuullota hetki ja lisää keitetty riisi ja jatka kuullottamista. Mausta mustapippurilrouheella ja
tuoreella persiljasilpulla. Ripottele lopuksi mukaan parmesaaniraastetta.
*
Leikkaa kirjolohifileestä sopivat annosviipaleet.
Kuumenna pannulla voi tiriseväksi, heitä mukaan murskattu iso valkosipulinkynsi.
Mausta lohi ruususuolalla ja mustapippurirouheella.
Kääntele fileet vehnäjauhoissa ja nosta pannulle nahkapuoli alaspäin.
Kypsennä viitisen minuuttia keskilämmöllä, käännä ja jatka kypsentämistä
viitisen minuuttia, kunnes filee on kypsää mutta ei hajoavaa.
Nahan voi syödä tai sitten ei, makuasia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.