Merilohen kilohinta huitelee jo hieman yli kahdenkymmenen euron.
Hyvä ruokahan ei koskaan maksa liikaa. Ostin 550 g palan ruodottamasta lohesta.
Harvemmin kuorrutan lohta, koska lohi on rasvainen kala.
Tänään tein poikkeuksen, enkä pettynyt valintaani.
Ranskankermassa (18%)on rasvaa vähemmän kuin kermassa.
Lisäsin mukaan vahvinta dijon-sinappia ja se sopi hyydyttämään ranskankerman rasvaisuutta.
Viipaloin lohen suht ohkaisiksi viipaleiksi, samaan tyyliin kuin graavikala eli
vinosti veistä vetäen. Nahka lähti hyvin pois ja sain nahattomat fileet.
Samassa uunissa lohen kanssa kypsytin uunijuurekset.
Ranskakermakuorrutettua merilohta
Uunikasvikset
550 g merilohta ohuina viipaleina, nahka poistettuna
rypsiöljyä ja ruususuolaa
Kuorrute
1 prk / 150g ranskankermaa 18%
1 rkl dijon sinappia original
1 keltuainen
reilu rkl silputtua tuoretta persiljaa
reilu tl kuivattua rakuunaa
ripaus sokeria, suolaa, mustapippuria
Sekoita kuorrute tasaiseksi
tuoretta tilliä annoksille
Voitele uunivuoka rypsiöljyllä, ripottele pohjalle ruususuolaa.
Nostele leikatut, nahattomat , ohuet lohifileet vuokaan.
Ripottele lohelle ruususuolaa.
Levitä pinnalle kuorrute.
Kypsennä 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Uunikasvikset
Kuori ja leikkaa tikuiksi 2 porkkanaa ja 1 iso palsternakka.
Huuhtele paprika, poista siemenkota ja leikkaa lohkoiksi.
Nostele kasvikset uunivuokaan.
Raasta porkkanoille valkosipulia, ripottele palsternakoille kanelia.
Ripottele kaikille ruususuolaa ja mustapippuria sekä lopuksi kuivattua persiljaa.
Pirskottele porkkanoille juoksevaa hunajaa ja ihan kaikille oliiviöljyä.
Kypsennä uunissa, 200-astetta, noin 30 minuuttia. Laitoin vuoan kypsymään uuniin ennen lohta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.