sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Katkarapusalaattia - Punaherukkapannacotta

Tänään illalla syötiin lounaan rippeet.
Luonasta en kuvannut, koska vieraita oli pöydällisen verran.
Alkuruokana oli  savulohi-katkarapusalaatti,
pääruoka stroganof , perunalaatikko ja höyrytetty parsakaali.
Jälkiruokana  punaherukkapannacotta.
Illaksi jäi sopivasti salaattia ilman lohta ja pannacottaa.

Katkarapusalaatti
Punaherukkapannacotta  


Makeaa friseesalaattia, rucolaa, kurkkukuutioita.
Kastike sitruunavinaigrette.
Höyrytettyä  parsakaalia. 
Katkarapuja.
Kastike  turkkilaista jogurttia ja kermaa vaahdotettuna,
ruususuolaa, sokeria, paprikaa, mustapippuria ja piparjuuritahnaa.
Kastike sopi erinomaisesti lämminsavulohelle.

3 dl kermaa ja 2 dl rasvatonta maitoa
1 3/4 dl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
Liota liivatteet kylmässä vedessä.
Kiehauta kermaseos kattilassa. Lisää sokerit.
Purista liivatteet  ja sekoita kuumaan kermaseokseen.
Annostele laseihin ja anna jäähtyä. Nosta jääkaappiin hyytymään.
Marjakastike
4 dl punaherukoita
1 dl vettä, 2 rkl sokeria
1 tl puristettua sitruunamehua
70 g valkosuklaata raastettuna
Sekoita marjat, sokeri, vesi ja sitruunamehu,
anna kiehua viitisen minuuttia. 
Lisää valkosuklaaraaste ja anna sen sulaa sekoittaen.
Annostele marjakastike jähmettyneen kermaseoksen päälle.
Kuten huomaatte lämmin kastike ja kylmä kermaseos
höyrystää lasit. Nosta taas hetkeksi jääkaappiin, jotta kastike hyytyy.
Nostelin pinnalle tarjottaessa mansikoita ja mintunlehden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.