Hauduttelin osso bucon taginepadassa,
keitin lisukkeeksi riisiä ja pyöräytin
salaatin. Salaattimix-sekoitus oli nyt suomalaista.
Hyvä asia, että meilläkin kasvatetaan rucolaa, punalehteä,
pikkupinaattia ym. Kaikkea ei tarvitse rahdata Italiasta saakka.
Keitin pakastevadelmista hillon ja sitä maistelimme jo jäätelön kera.
Osso buco,
riisiä ja salaattia
n 600-700 g osso bucoa eli naudan potkaa
1 rkl vehnäjauhoja
vajaa tl ruususuolaa , mustapippuria rouheena
2 rkl voita
1 keskikokoinen porkkana kuutioituna ja kuorittuna
1 keltasipuli silputtuna
1 iso valkosipulinkynsi silputtuna
1 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 tlk (200g) paseerattua tomaattia
2 dl lihalientä
Sekoita vehnäjauhot, suola ja mustapippuri lautaselle. Leikkaa osso bucon reunoihin viillot
ja pyörittele ne jauhoseoksessa. Ruskista pannulla voissa molemmin puolin. Nosta taginepataan.
Kuori ja kuutioi porkkana. Hienonna sipulit.
Lisää kasvikset, valkoviini, paseerattu tomaatti ja lihaliemi pataan. Sekoita.
Hauduta pataa miedolla lämmöllä liedellä noin 2 tuntia.
Tarjoa keitetyn riisin ja salaatin kera.
Jäätelö vadelmahillolla
Keitin pakastevadelmista hillon.
400 g vadelmia, 2 dl hillosokeria, tilkka vettä,
saa kiehua hiljakseen noin 10 minuuttia. Purkita ja
anna jäähtyä ennen jääkaappiin menemistä.
Kokosin jäätelöannoksen kerroksittain,
jäätelöä, keksimurua, hilloa jne.
Päälle muutama ehjä vadelma.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.