torstai 11. huhtikuuta 2013

Hedelmäinen naudanlihatagine

Otin taginepadan käyttöön ja haudutin siinä
naudanlihataginen mehevän mureaksi.
Käytin kuivattuja viikunaa ja luumuja, ne toivat mausteiden lisäksi 
sopivaa marokkolaista makumaailmaa pataan.

Hedelmäinen naudanlihatagine


n 800 g naudanpaistilihaa
2 tl suolaa ja mustapippuria
2 keltasipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
vajaa rkl tuoretta inkivääriä raasteena
1 tl kurkumaa, 2 tl paprikaa, ripaus chiliä, 2 tl kanelia
1 tl korianteria murskattuna
voita sekä lihan ruskistamiseen että mausteiden kuullottamiseen
1 rkl tomaattipyrettä
3 dl luomulihalientä
kuivattuja luumua ja viikunaa paloiteltuna
tuoretta persiljaa

Paloittele naudanpaisti poikkisyin 3x3 sentin paloiksi ja jätä huoneenlämpöön.
Ruskista lihapalat voissa pannulla parissa erässä.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä pataan.
Huuhtele pannu ja kaada huuhdeliemi pataan.
Silppua sipulit ronskiksi silpuksi. Viipaloi valkosipuli.
Kuumenna voi pannulla, lisää sipulit  kuullottumaan.
Mittaa mausteet kuppiin ja sekoita.
Lisää mausteseos pannulle sipulien joukkoon ja kuullota pari minuuttia.
Lisää sipuli-mausteseos pataan. Huuhtele pannuliemi mukaan.
Lisää pataan tomaattipyree.
Lisää pataan kiehuva lihaliemi n 2 dl.
Pata saa hautua 2-3 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla.
Lisää lopussa viipaloidut hedelmät ja anna hautua vielä 5 minuuttia. 
Tarjoa keitetyn riisin kera.


2 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkullisen helpolta tuo pataruoan teko. Pitäisikö osataa tuollainen pata?

    VastaaPoista
  2. Olen ollut tyytyväinen pataan.
    Sillä saa haudutettua tosiaan hyvin alhaisella lämpötilalla mureaa. Ja vaivattomasti.
    Sunnuntaina hauduttelen taas.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.