torstai 25. huhtikuuta 2013

Kikhernekeitto

Laitoin illalla jo kikherneet likoon.
Tänään keitin keiton. Kikherneet annoin huuhtelun jälkeen
porista 1 1/2 tuntia ennen varsinaista keitontekoa.
Jääkaapista valitsin, mitä sieltä löytyi, pikkupaprikaa, pala kukkakaalia ja porkkanaa
Sitruunaa puristin ja sen kuorta raastoin myös mukaan.
Lorautin valkoviiniäkin sekaan.

Kikhernekeitto

4 dl kuivattuja kikherneitä ja vettä keittämiseen
1 sipuli silputtuna
1 iso porkkana
4 pientä punaista paprikaa
250 g kukkakaalia
oliiviöljyä
reilu 1 l kasvislientä
1 rkl sitruunamehua ja 1 tl -kuoriraastetta
2 tl kanelia
mustapippuria rouhittuna
1 1/2 tl ruususuolaa
 vajaa desi valkoviiniä 
Huuhtele ja laita kikherneet likoamaan runsaaseen veteen yön yli.
Huuhtele ja valuta, keitä runsaassa vedessä noin 1 1/2 tuntia.
Valuta herneet.
Silppua sipuli ja kuullota öljyssä hetki.
Kuori porkkana ja leikkaa lanteiksi, Huuhtele paprikat ja
kukkakaali. Suikaloi ja pilko ne.
Kuullota kasviksiakin hetki sipulin seassa pannulla.
Lisää kasvisliemi kikhernekattilaan ja lisää
mukaan kasvikset pannulta.
Hauduta keittoa puoli tuntia. Mausta sitruunamehulla ja -kuorella
sekä kanelilla. Soseuta.
Nosta kattila liedelle, mausta suolalla ja mustapippurilla sekä
lorauksella valkoviiniä. Anna kiehahtaa. Tarkista maku.
Lisää annoslautasille paprikarenkaita ja basilikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.