Koti ja keittiö-lehdessä oli niin herkullinen pizzaohje, että
oli ihan pakko tehdä tänään pizzaa. Tämä pizza ei pettänyt,
se oli erittäin hyvää. Pohjataikinassa poikkesin ohjeesta.
Käytin 2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl spelttijauhoja.
Muutama päivä sitten tein spelttijauhoista skonsseja,
olivat hyviä, joten lisäsin spelttiä nyt. Liekö siinä se salaisuus,
että pohjataikina oli murean maukasta. Tosin sitkoa oli vähemmän
ja leipominen oli haastavaa. Näkyy lopputuloksessa.
Mutta ei anneta ulkonäön ratkaista, maku ratkaisee.
Juustoraasteena en käyttänyt parmesaania, vaan kotimaista emmentalraastetta.
Parsapizza
Alkuperäisestä (3kpl) ohjeesta poiketen kaulin yhden ison pizzan.
Pizzapohja
1 1/2 dl vettä
15 g tuorehiivaa
1/2 tl ruususuolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl spelttijauhoja
Täyte
4 rkl valkosipulilla maustettua oliiviöljyä
100 g pepperoni-makkaraa
1 pkt (125g) mozzarellaa
250 g keitettyä vihreää parsaa
3 dl raastettua emmentalia
3 kananmunaa
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
rucolaa n 3 dl
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja sekoitetut jauhot.
Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.
Kauli taikina pizzapohjaksi uunipellille.
Raasta oliiviöljyn sekaan valkosipulia.
Levitä maustettu öljy pohjalle.
Suikaloi pepperoni ja levitä pizzalle.
Lisää päälle kuutioitu mozzarella.
Lisää kiehautetut (2min) parsat, joista on leikattu tyvi pois,
pizzalle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Riko päälle lopuksi munat.
Paista pizza 250-asteisessa uunissa keskitasolla kypsäksi, noin 6-7 minuuttia.
Mausta sormisuolalla ja mustapippurirouheella.
Viimeistele rucolalla.
Oi tämä oli kyllä niin hyvää, voittaa
VastaaPoistapizzeriapitsat.
Tein tänään ja oli tosi hyvää. Täytyi hakea kaupasta spelttijauhojakin, en ole aikaisemmin spelttiä käyttänyt. Onnistui.
VastaaPoistaannek,
VastaaPoistaMukava, että tykkäsit. Pitää uusia taas joskus tuo pizza.
Siinä on kaikki hyvän parsa-aterian ainesosat yhdessä! Mainio ajatus toteuttaa tuo pizzana, voisi joskus kokeilla.
VastaaPoista