Juurespihvien valmistaminen on hieman haastavaa,
mutta lopputulos on palkitsevaa.
Muistin edellisen kerran, kun punajuuresta olin
tekemässä pihvejä. Ei tullut pihvejä tuli punajuuripaistos.
Hyväähän se oli ja syötyä tuli.
Nyt onnistuivat juurespihvit pannulla paistaen ja loppukypsennys uunissa.
Jauhelihapihvit taas onnistuvat aina.
Nyt oli tavallista makoisammat pihvit, kapris ja sipuli antoivat
pihveille oman hyvän lisän.
Kapris-jauhelihapihvit juurespihveillä
Juurespihvit
5 keskikokoista porkkanaa
1 pienehkö palsternakka
150 g pala juuriselleriä
1 isohko omena
2 kananmunaa
3 rkl soijajauhoja
1 tl rosmariinia, mustapippurirouhetta, paprikajauhetta ja 1 tl ruususuolaa
Kuori ja raasta juurekset. Riko munat kulhoon.
Lisää soijajauho ja mausteet ja anna turvota 5 minuuttia.
Lisää juuresraaste ja sekoita tasaiseksi.
Paista pihvit öljytilkassa kuumalla pannulla pari minuuttia per puoli.
Siirrä pihvit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja
kypsennä 170-asteessa 10-15 minuuttia.
Kapris-jauhelihapihvit
400 g naudanpaistijauhelihaa
1 rkl pieniä kapriksia
1 punasipuli
1 rkl korppujauhoja
1 dl ranskankermaa
2 tl ruususuolaa, maustepippuria
Sekoita korppujauhot ranskankermaan ja anna turvota 15 minuuttia.
Sekoita jauhelihaan kananmuna, pilkotut kaprikset, hienonnettu punasipuli
sekä mausteet. Lisää korppujauhoseos. Sekoita ja nosta jääkaappiin tunniksi.
Muotoile pihvit ja paista voissa kypsiksi.
Tai kasvisrösti! Liharuoan lisuke.
VastaaPoistaMulle tuli nyt jotenkin mieleen, että tekeekö kukaan enää Lindströmin pihvejä...
Ehkä rösti on oikea nimitys, ovathan ne pihveiksi vähän litteitä.
VastaaPoistaKyllä Lindströmin pihvejä tehdään. En tosin ainakaan vuoteen ole tehnyt, mutta loppukesästä olisi uusista punajuurista mukava niitä tehdä.