sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kasvisgratiini ja uunimakkarat

Tänään syntyi yksinkertaista ruokaa.
Keräsin jääkaapista kasviksia ja niistä
kokosin kasvisgratiinin, johon tietysti kuuluu munia, 
kermamaitoa ja juustoraastetta.
Jos lisukkeen jättää pois, ruoka on kasvisruokaa.
Pitkästä aikaa halusin uunimakkaraa ja
ostin Wigrenin ohutlenkin. Se sopi kasvisgratiinin kanssa.

Kasvisgratiini
Uunimakkarat

keskikokoinen kukkakaali
1 iso porkkana
1 iso palsternakka
1 punainen paprika
1 punasipuli
2 rkl oliiviöljyä 
ruususuolaa ja rouhittua mustapippuria
150 g juustoraastetta emmental tmv
1 dl kermaa ja 1 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa
Kuori ja pilko  porkkana ja palsternakka.
Huuhtele kukkakaali ja pilko se nupuiksi.
Huuhtele ja suikaloi paprika.
Silppua punasipuli. sekoita kasvikset uunivuokaan.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lorauta mukaan oliiviöljyä sekoittaen.
Sekoita mukaan puolet juustoraasteesta.
Sekoita kananmunat ja mittaa mukaan kerma ja maito, sekoita.
Kaada munaseos vuokaan. Levitä päälle loput juustoraasteesta.
Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa. Peitä foliolla, mutta ota
folio loppuvaiheessa pois. Hauduta noin tunnin verran.
Laita loppuvaiheessa uuniin makkarat kypsymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.