tiistai 28. toukokuuta 2013

Riistakäristys * Unelmatorttuleivokset

Sain tänään vastapoimittua lipstikkaa, rakuunaa ja ruohosipulia.
Lipstikkaa käytin jo tänään riistäkäristyksessä mausteenomaisesti.
Huomenna on tulossa lisää lipstikkaruokaa, ei kuitenkaan keittoa.
Riistakäristyksen valmistin pakastetusta saksanhirvi/hirvenlihasta,
valmista tuli nopeasti joten sopii kiireiselle. 
Ostetut, valmiit kääretortut ovat usein kuivahkoja ja täytettä
on käytetty säästeliäästi. Niin oli tämä konditoria Kelen torttukin.
Tuunasin kääretortun mehukkaaksi leivokseksi kahvipöytään.

Riistakäristys riisi- ja salaattipedillä
240g   riistakäristyslihaa (pakaste)
1 rkl voita
4 rkl tuoretta lipstikkasilppua
2 dl vettä
ruususuolaa ja rouhittua mustapippuria
1/2 dl kermaa
Kuumenna pannulla voi. Lisää riistakäristys jäisenä.
Kääntele lihapalaa pannulla ja irrota  viipale kerrallaan.
Paista lihaa sekoittaen. Kaada joukkoon vesi.
Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä
kannen alla noin10 minuuttia. Lisää kerma ja anna kiehahtaa hetki. 
Keitä lisukkeeksi pitkäjyväriisiä. 
Sekoita salaatti, jossa runsaasti silputtua kevätsipulia ja 
kurkkukuutioita. Kastikkeena sitruunaöljyä.

Unelmatorttuleivokset 
Kahden kääretorttuviipaleen  välissä on lakkahilloa.
Päällä kermavaahtoa, tyrnimarjoja ja tummaa suklaarouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.