Kätevästi ja helposti syntyi sunnuntaipäivällinen tänään.
Kaikki lähti kesäkurpitsasta, jonka ympärille rakentui koko ateria.
Kesäkurpitsa-sipuliuunimunakas
5 kananmunaa
1/2 dl vettä
1 rkl spelttijauhoja
ruususuolaa, maustepippuria
rypsiöljyä
Vatkaa kananmunien rakenne rikki.
Sekoita munien joukkoon vesi, spelttijauhot, mausteet.
Kaada massa voideltuun vuokaan. Kypsennä 200-asteessa 10 minuuttia.
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 kesäkurpitsa ohuina viipaleina
kuivattua basilikaa ja oreganoa ripaukset
120 g fetajuustoa paloina
vajaa dl aurinkokuivattua tomaattia paloina
juustoraastetta
Kuullota silputut sipulit rypsiöljytilkassa.
Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi
ja lisää ne pannulle kuullottumaan sipuleiden kanssa.
Mausta basilikalla ja oreganolla.
Anna kuullottua, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää.
Ota hyytynyt munakas uunista ja nostele pinnalle
sipuli-kesäkurpitsaseos. Lisää paloitellut fetat ja
aurinkokuivatut tomaatit. Levitä pinnalle juustoraaste.
Nosta vuoka uuniin takaisin ja anna olla noin 5 minuuttia, kunnes
juustoraaste on sulanut. Levitä pinnalle tuoretta persiljaa.
Tarjoa salaatin kera. Salaatissa on myös fetaa ja kesäkurpitsaa tuoreena.
Friseesalaattia, kurkkua, kevätsipulia ja oliiviöljyä balsamicolla.
Näyttääpä herkulliselta!
VastaaPoistaOli se hyvää.
VastaaPoista