Ostin ranskalaisen kukkakaalin. Se näytti kauniilta lehtiensä kera.
Ennen kuvaamista poistin muutamia lehtiä, kunnes päätin
kuvata sen tänne. En raaskinut pilkkoa kaalia, kypsensin sen kokonaisena,
ensin keittäen ja lopuksi paistaen sinihomejuustokastikkeella kuorrutettuna.
Se sopi hyvin häränfilepihvin kera.
Kuorrutettu kukkakaali
Häränfileepihvi
Poista kukkakaalesta lehdet ja kova kanta.
Huuhtele hyvin. Keitä 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
Lisää veteen hiukan etikkaa. Kukkakaalin ei tarvitse peittyä kokonaan
veteen. Peitä kattila tiivillä kannella.
Ota 2-3 dl keitinvettä talteen. Nosta kukkakaali uunivuokaan.
Kiehauta vesi ja murenna sulamaan sinihomejuustoa 170 g.
Sekoita kylmään vesitilkkaan 2-3 rkl vehnäjauhoja.
Lisää 1 dl kermaa ja sekoita joukkoon vehnäjauhoseos.
Anna kastikkeen saota sekoittaen. Mausta ripauksella suolaa,
mustapippurirouhetta ja muskottipähkinää.
Kaada kastike kukkakaalin päälle vuokaan.
Kypsennä uunin 200-asteessa ensin 15 minuuttia. Alenna lämpö 100-asteeseen.
Paista häränfileepihvit ja nosta ne uuniin kukkakaalivuoan
seuraksi 15 minuutiksi jälkikypsymään.
Nostele annokselle sinihomejuustokastiketta.
Lisukkeena paistettua herkkusientä ja salaattia.
Tänään nautittiin leipomon täytekakusta.
Ihanalta näyttää ateriasi.
VastaaPoistaTuo etikan lisääminen keitinveteen, oli minulle uusi asia.
Mukavaa tulevaa viikkoa!
Kiitos. Luin jostain, että etikan lisääminen hävittää mahdolliset etanat kukkakaalin sisältä. Uskoin vinkkiä ja laitoin etikkaa lorauksen.
VastaaPoistaOnpa tuo kukkakaali kaunis kuvassasi! Olen jo vuosia lisännyt etikkaa kukkakaalin keitinveteen kosks eräs ystävä kerran sanoi että se tappaa kaikenlaiset ötökät kaalin sisällä;D
VastaaPoistaMinustakin nuo kukkakaalit olivat kauniita, kiinnitin siihen huomiota jo kaupassa.
VastaaPoistaMinäkin luin saman vihjeen etikasta ja lorautin keitinveteen.