perjantai 17. toukokuuta 2013

Nokkospiirakka salaatilla

Kuvassa nokkoset vielä maassa  auringonpaisteessa, 
vaaleat osat eivät ole pölyä vaan auringonpaistetta.
Eilen sen leivoin, nokkospiirakan
Selailin  muiden tekemiä piirakoita ja
valitsin ruoka.fi-sivuilta hyväksi havaitsemani ohjeen.
Ohjetta on joiltakin osin hieman muutettu ja täydennetty.
Nokkoset poimin myös eilen ja kotiin tultuani
perkkasin ne. Valitsin vain lehdet. 
Ainesta tuli tasan litra eli juuri sen verran kuin
pieneen piirakkaan tarvitsen. Tämä oli puhdas sattuma.

Nokkospiirakka
Pohja
100g voita, 3 dl vehnäjauhoja, 1 tl ruususuolaa, 1 kananmuna
Täyte
1 litra (200g) nokkosenlehtiä
1 dl emmentalraastetta
2 dl kermaa
2 kananmunaa
70 g parmesaaniraastetta tmv
ripaus rouhittua mustapippuria
Paistetun piirakan pinnalle
pieniä terttutomaatteja ja persiljaa

Huuhtele nokkosenlehdet ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä.
Valuta vesi ja purista kuivaksi. Hienonna.
Sekoita pehmeä voi ja jauhot. Lisää suola ja kananmuna.
Sekoita tasaiseksi. Voitele 23 cm vuoka, taputtele taikina vuokaan ja sen reunoille.
Pistele taikinapohja haarukalla ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
Levitä vuokaan ensin nokkossilppu ja sitten emmentalraaste.
Sekoita kulhossa munat, kerma, parmesaaniraaste ja mustapippuri.
Valuta täytteen päälle.
Paista piirakkaa 200-asteessa, alensin 180:een, 30 minuuttia. tai kunnes täyte 
on keskeltä hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
Lohko pinnalle terttutomaatteja ja pilko mukaan persiljaa.
Tarjoa salaatin kera.
Salaatissa pehmeää friseetä, kurkkukuutioita,  suippopaprikasuikaleita,
mangokuutioita, vastapoimittuja huuhdeltuja voikukanlehtiä.
Kastike oliiviöljy/sitruuna mausteina sokeri, suola, mustapippuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.