Spelttihelmet olivat tänään oikeassa paikassa,
kun pääsivät kasvisten kanssa samaan pataan.
Yksinkertaisen hyvää ruokaa oli ilo syödä.
Tarkistelin ruokavarastojani ja huomasin,
että maitojauhe on menossa vanhaksi. Niinpä pyöräytin
lounaaksi siitä jälkiruokaa marjojen kera.
Spelttihelmikasvispata fetajuustolla
250 g kesäkurpitsaa kuutioina
1 isohko sipuli silputtuna
2 kpl punaista suippopaprikaa suikaleina
tilkka rypsiöljyä
2 dl spelttihelmiä
4 dl kasvislientä (luomu)
ripaus ruususuolaa ja mustapippuria
persiljaa hienonnettuna
125 g fetajuustoa kuutioina
Kuullota pieneksi pilkotut kasvikset ja spelttihelmet öljyssä.
Lisää kiehautettu kasvisliemi ja hauduta 20-30 minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Annostele. Levitä annoksille fetajuustokuutiot ja persiljasilppu.
Uunijuusto marjoilla
3,5 dl vettä, 2 dl rasvatonta maitojauhetta, 1 muna, 1/2 tl suolaa
Sekoita maitojauhe veteen. Lisää muna ja suola. Vatkaa tasaiseksi.
Kaada voideltuun uunivuokaan. Paista 175-asteessa noin 40 minuuttia.
Tarjoa haaleana marjojen kera. Siivilöi päälle tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.