perjantai 24. toukokuuta 2013

Juustoinen maitokaali

Tänään oli aurinkoinen kesäpäivä.
En halunut kuluttaa aikaa ruokakaupassa, niinpä nautin torielämästä
Kävin syömä'ssä siellä jälkiruoan, jäätelöä, lounaan jälkeen.
Etsin jääkaapista tarpeellisen päivällistä varten. Varhaiskaalia, porkkanaa,
purjoa, pala lanttua, kevätsipulia, kermaa, eilisestä jäänyt ruohosipulinen Koskenlaskija.
Juurekset kannattaa ostaa kaupasta ja käsitellä itse,  varsinkin tämän hetken uutisten takia. 

Pakastevihanneksissa ollut myrkyllinen hulluruoho on sairastuttanut sairaalakuntoon jo kymmenen.
Itse olen vältellyt jo pitemmän aikaa pakastevihanneksia, etenkin kartan
ketjujen omia merkkejä, kuten Rainbow. Ja vielä lisää huonoja uutisia,
S- ja K-kauppojen Lagerbladin  Mahtilihapullat vedettiin pois markkinoilta.
Samaan seuraan joutuivat myös Valion eineslihapullat. 
Kannattaa valmistaa ruoka itse alusta loppuun ja varmistua raaka-aineiden alkuperästä, 
niin tietää mitä syö.

Juustoinen maitokaali
vajaa 700 g varhaiskaali suikaloituna
2 porkkanaa  lantteina
pieni pala lanttua kuutioina
purjon valkoinen osa silputtuna
vajaa desi riisiä (käytin puuroriisiä)
5 dl kasvislientä kiehuvana
ripaus ruususuolaa, 6 maustepippuria,  1 laakerinlehti
125 g  sipuli-ruohosipuli Koskenlaskijaa
1 dl kermaa
1 kevätsipuli varsineen silputtuna
Laita käsitellyt kasvikset kattilaan kiehuvaan kasvisliemeen. Lisää mukaan riisi,
suola ja mausteet. Anna kiehua  noin 15-20 minuuttia  keskilämmöllä.
Paloittele kattilaan Koskenlaskija ja anna sen sulaa.
Lisää kerma  ja silputtu kevätsipuli. Anna kiehahtaa.
Tämä oli erinomaista kasvisruokaa, kannattaa kokeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.