lauantai 11. toukokuuta 2013

Savusiika salaatilla - Sitruunaiset omenaviipaleet

Ruoanlaitto oli tänään erityisen helppoa. 
Onneksi tapasin kalastajan kaupan edessä siikoja savustamassa.
Oli pöntöissä savustumassa muutakin kalaa,
muikkuja, ahvenia ja lohta.
Siika tuntui nyt parhaalta valinnalta.
Ja siitä se sitten lähti.
Siika perattuna lautaselle, se oli vielä hieman lämmin.
Kastikkeen sekoitus ja salaattia. Ei kulunut kuin 15 minuuttia
ja ruoka oli lautasilla.
Hieman myöhemmin tein jälkkärin samalla periaatteella,
ehkä nyt kului aikaa vain 8 minuuttia.
Sitruunalla maustetut omenaviipaleet ovat tosi hyviä.

Savusiikaa salaatilla
Poista siiasta nahka ja ruodot.
Sekoita kastike; kreikkalaista jogurttia, raastettua valkosipulia, 
ripaus ruususuolaa  ja pieneksi kuutioitua kurkkua.
Huuhtele ja kuivaa salaatiksi pehmeää friseetä, viipaloi mukaan 
kurkkua ja ripota päälle hyvää oliiviöljyä sekä persiljaa.
Suikaloi lautaselle makeaa suippopaprikaa.

****
Sitruunaiset omenaviipaleet kermajäätelöllä
Kuori kaksi omenaa, poista siemenkota ja leikkaa viipaleiksi.
Nosta viipaleet matalaan vuokaan. Ripottele pinnalle 2 rkl ruokosokeria.
Raasta  mukaan noin 2 tl  pestyn sitruunan kuorta ja noin 2 tl 
sitruunanmehua.  Kypsennä mikrossa täydellä teholla 3 minuuttia.
Anna jäähtyä. Annostele jäätelöä kulhon pohjalle.
Levitä päälle omenaviipaleet ja sujauta mukaan muutama 
kohmeinen tyrnimarja.  Nostele pinnalle kreikkalaista jogurttia,
ripota jogurtille tomusokeria ja lopuksi muutama tyrnimarja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.