keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Lipstikka-pähkinäpasta

Tänään tein pitkästä aikaa pastaa. 
Ostin täysjyvädurumvehnästä valmistettua luomutagliatellea
Kastikkeen pääraaka-aineeksi valikoitui lipstikka, joka on
eilen poimittu Annen puutarhasta. Lipstikan seuraksi  valitsin
pähkinät, meillä sattui olemaan maapähkinöitä, muutkin pähkinät sopivat.
Lipstikalle sopii hyvin pehmeä vuohenjuusto.
Tämän version voi toteuttaa myös pinaatista.

Lipstikka-pähkinäpasta

250 g tagliatellea
vettä reilu 2 litraa ja 1 rkl ruususuolaa
Laita tagliatelle kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.
 
4 dl hienonnettua ja huuhdottua lipstikkaa (ei varsia)
1 dl pähkinöitä murskattuna 
3 kevätsipulia vihreine osineen hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa ja rouhaisut mustapippuria
1-2 dl pastan keitinvettä
1 prk/150g pehmeää vuohenjuustoa, tomaattia

Kuullota hienonnetut sipulit kuumassa öljyssä noin minuutin verran.
Lisää pähkinämurska (käytin teholeikkuria) ja hienonnettu lipstikka.
Kuullota hetki ja mausta. Lisää pastan keitinvettä ja anna hautua kasaan.
Valuta pasta ja lisää joukkoon kastike sekoittaen.
Nostele annoksille vuohenjuustonokareita ja tomaattiviipaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.