lauantai 25. toukokuuta 2013

Punaherukka-tuorejuustokakku

Tänään katosi pakasteesta pussillinen punaherukoita juustokakkuun.
Selailin reseptejä ja sopiva löytyi  Maku.fi -sivulta.
Yksi muutos alkuperäiseen tuli, vaihdoin vehnäjauhot spelttijauhoihin.

Punaherukka-tuorejuustokakku
pohja
125 g voita
3/4 dl sokeria
2 kpl keltuaista
2 1/2 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl rasvaton maito
täyte
2 kpl valkuaista
1 tl sokeria
200 g tuorejuustoa Philadelphia
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
5 dl punaherukoita (huoneenlämmössä sulaneita)
vaaleanpunaista tomusokeria koristeluun

Vatkaa ensimmäiseksi valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset vatkaten.
Sekoita kuivat aineet. Lisää ne ja maito vaahtoon.
Levitä pohjataikina voideltuun 24 tai 28 cm:n vuokaan
Halutessasi voit käyttää irtopohjavuokaakin.
Vatkaa täytteen tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi.
Lisää nostellen sekaan valkuaisvaahto ja punaherukat.
Levitä täyte taikinan päälle.  Paista 175-asteessa alaritilällä noin 45 min.
Anna jäähtyä.  Koristele punaherukoilla
Ripottele siivilän läpi annoksille tomusokeria.

3 kommenttia:

  1. Tuorejuusto-valkuaisvaahto pyöristää sopivasti punaherukan kirpeyttä.
    Meillä tykättiin myös. Spelttijauhot sopivat hyvin, pohja sai täyteläisen maun.

    VastaaPoista
  2. Vitsi mun pitäiskin tehdä kans tällaista piirakkaa, nams! Noita punaherukoita niin paljon ja pelkkää kuplajuomaa niistä ei viitsis tehdä vaikka sekin on kyllä hyvää :-)

    VastaaPoista
  3. Suosittelen, siten ne marjat häviää ennen uutta satoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.