Italialaiset äidit eivät tuhlanneet ruokaa.
Lieneekö totta, mutta luulen italialaisten äitien valmistaneen pizzaa,
kun halusivat hyödyntää tähteeksi jäänyttä ruokaa.
Pizzaan oli kätevä upottaa ylijääneet lihapullat ja sienikastikkeet, juusto- ja kesäkurpitsapalat.
Näitä mietin tänään, kun valmistin pizzaa jääkaapin tähteistä.
Lauantaiset jauhelihapihvit ja makoisa suppilovahvero-sipulikastike
sopivat pizzan täytteeksi erinomaisesti.
Jääkapista löyhtyi vielä fetaa, kesäkurpitsaa ja kermajuustoa.
Pizza eilisen tähteistä
Pohja tutun ohjeen mukaan, se oli parsapizzan pohjana jokunen aika sitten.
Nyt käytin kuivahiivaa ja kertaan ohjeen tähän.
1 1/2 dl 40-asteista vettä
1/2 ps kuivahiivaa
1 tl ruususuolaa, 2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl spelttijauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Sekoita kuivahiiva, suola ja jauhot ja lisää nesteeseen.
Alusta mukaan oliiviöljy. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Kauli pizzapohjaksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipellille.
Saat leivinpaperin pysymään paikoillaan, kun pyyhkäiset alle hieman vettä.
Levitä täytteeksi
sieni-sipulikastiketta ja/tai paseerattua tomaattia
pilkottuja jauhelihapullia/pihvejä, raastettua valkosipulia (1 iso kynsi)
kuutioitua fetajuustoa ja kesäkurpitsaa
ohuita kermajuustoviipaleita
Paista 250-asteessa noin 10 minuuttia.
Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.