Salaattiateriat sopivat nyt, kun on kesä ja aurinkoisen lämmintä.
Ostin torilta suoraan kalastajalta vasta savustettua pikkusiikaa.
Ohraa, kananmunia ja punasipulia salaatissa sopi mukavasti siika-aterialle.
Ohra-savusiikasalaatti
Keitä ensin ohra,
1 dl rikottuja ohrasuurimoita, 1/2 l vettä ja tl ruususuolaa.
Keittoaika 20 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä lävikössä.
Marinadi, joka on myös salaatinkastike.
2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl sitruunanmehua, 1 tl sitruunankuoriraastetta,
vajaa tl ruususuolaa. Sekoita.
Silppua 1 punasipuli ja sekoita marinadiin. Anna maustua 3-4 minuuttia.
Kuutioi puolikas kurkku. Hienonna 1 dl persiljaa.
Sekoita marinadi-sipuliseokseen kurkku ja persilja.
Keitä 3 kananmunaa ja lohko ne.
Perkaa 3 kpl pikkusiikoja ruodottomiksi ja paloittele.
Huuhtele ja revi puolikas pehmeää friseetä.
Kokoa salaatti. Alimmaiseksi frisee, seuraavaksi punasipuliseos keskelle
ja ympärille keitetty ohra. Reunoille lohkotut kananmunat.
Savusiika omalle lautaselleen.
Kastike siikaa varten.
2 dl turkkilaista jogurttia, 1 rkl piparjuuritahnaa,
ripaukset sokeria, ruususuolaa ja mustapippurirouhetta.
Sekoita ja lisää joukkoon persiljasilppua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.