perjantai 29. lokakuuta 2010

Siikafileet juuressuikaleilla

Kasvatettuja suomalaisia siikoja fileenä oli hyvä ostos tämän illan ruoaksi. Valmistin fileet ja juurekset samassa vuoassa uunissa. Leikkasin juurekset, porkkana, palsternakka, peruna,  tikuiksi a la julienne. Sipulista syntyi sopiva kastike. Valkoviiniä lorauttelin sekä fileille että sipulille.

Siikafileet,  julienne-juurekset  ja sipulikastike
Kuori ja leikkaa tikuiksi perunat, porkkanat ja palsternakat. Tosin porkkanat vain pesin. Mausta siikafileet puristetulla sitruunamehulla, valkopippurilla ja ripauksella suolaa. Voitele uunivuoka ja aseta fileet nahkapuoli alaspäin. En ottanut nahkaa pois, se tuli syötyä.
Levitä tikkujuurekset fileiden päälle. Liruta mukaan hieman kasvislientä ja valkoviiniä. Sipaise juureksille rypsiölyä ja mausta paprikalla, timjamilla ja ripauksella suolaa. Kypsennä 175-asteessa noin 30 minuuttia. Valmista kypsymisen aikana kastike. Silppua iso sipuli kattilaan, kaada mukaan valkoviiniä. Keitä keskilämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon uunivuoan kalalientä ja voita. Sekoita, kun voi on sulanut nuiji tasaiseksi.
Lisukesalaattiin sekoitin pehmeää friseetä, rucolaa, purjosuikaleita ja kurkkua, kastike oliiviöljy-balsamico.

5 kommenttia:

  1. Hahaa..arvasin...;=) nami, nami...

    VastaaPoista
  2. Tuija,
    Jos sipulista tykkää, niin tuo sipulisose-kastike on kalalle tos hyvää.
    Ja valkoviini teki terää.

    VastaaPoista
  3. Saako antaa vinkin... no annan... Testaa tätä ruokaa, on ihan JUMALAISTA! :

    Pakastealtaasta Rainbow- röstiperunoita pussi. Halpa! 1,49€!

    Paistinpannulle paljon voita ja öljyä. Valkosipulia ja chiliä. Pussillinen pakastekatkarapuja. Kärvennys.

    Kaada sekaan 2 kpl 2 dl kookosmaitoa. Pilkottuina: 2 porkkanaa, 8 luumutomaattia, puolikas tuorekurkku, purkki herkkusieniä.

    Mausteeksi tomattipyreetä, suolaa, lime-mehua, cashew-pähkinöitä ja tuoretta basilikaa.

    Kiehauttele ja nauti uunissa lämmitettyjen röstiperunoiden kera. Tein tätä omakeksimääni eilen kavereille, ja tyypit meinas kusta housuun kun oli niin hyvää. Suosittelen! NAM!

    Happy halloween, ja kiitos ihanista ideoistasi!

    VastaaPoista
  4. Helkyyyy,
    Kuulostaa tosi herkulta. Kiitos vinkistä.
    Katkaravuista olenkin ajatellut tehdä jotain tod hyvää, nyt sain vinkkisi.
    Onko sinulla blogisivut, yritin kulkea linkistäsi, mutta ei mitään vastausta.

    Samoin iloista viikonloppua sinne.

    VastaaPoista
  5. :D

    Mulla ei valitettavasti oo blogisivua, ylläpidän Facebookissa frendeille semmoista valokuvakansiota johon laitan kans kuvan valmiista annoksesta ja reseptin. Mut se on salattu, joten sinnekään ei pääse, sorry...
    Ruoanlaitto on NIIN kivaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.