torstai 28. lokakuuta 2010

Broileria perunasoseella

Teki aika tiukkaa löytää S-marketista maustamatonta broilerifilettä tänään. Broileria erilaisissa mausteliemissä oli rivikaupalla, jos ei ollut mausteliemessä oli vähäsuolattuna. Löytyi lopulta muutama paketti naturellina. Onko tämä maustaminen niin suosittua ja hyvin säilyvää, että sitä lihamestarit pääasiassa ostavat. 
Maustoin itse broilerifileet ja kypsensin pannulla. Lisukkeeksi en keittänyt riisiä, vaan perunoita, joista syntyi hyvä lisä filepihveille.

Broilerifileet itse maustettuina pannulla kypsentäen
4 naturel broilerifilettä  
1 rkl rypsiöljyä ja 1 rkl sitruunamehua
Mausteseos
1 rkl tuoretta timjamia riivittynä
1 rkl korianteria silputtuna
1 rkl korianterin siemeniä murskattuna
ripaus currya ja suolaa
Sekoita mausteseos. Kuivaa fileet. Sekoita rypsiöljy ja puristettu sitruunamehu ja voitele fileet. Pyörittele fileet mausteseoksessa. Ripauta pannulle rypsiöljyä. Paista fileitä  keskilämmöllä 5 minuuttia per puoli. Tarkista kypsyys. 
Perunasose
6 keskikokoista perunaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 litraa kasvislientä
1/2 dl kuumaa maitoa
suolaa ja mustapippuria
Kuori ja pilko perunat. Kuori valkosipulinkynsi. Laita ne kattilaan ja kaada mukaan kasvisliemi. Kiehauta ja anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla hautuen. Valuta liemi pois ja soseuta. Kaada joukkoon lämmitetty maito. Sekoita tasaiseksi ja mausta. Annostele ja leikkaa soseen päälle fileet. Lisukkeeksi lisäsin vielä rucolaa ja tomaattilohkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.