lauantai 2. lokakuuta 2010

Oopperakellarin silakat

Tänään paistoin silakoita. Ei ihan tavalliseen tapaan. Olin nimittäin unohtanut jo tämän herkullisen ohjeen, kunnes se putkahti esiin. Ostin torilta 500 g silakkafileitä ja Stockmannin Herkusta Halonhakkaajan leivän. Tästä se sitten lähti tämän illan ruoka. Suosittelen näitä suussa sulavia silakkafileitä.  Tämä on ehkäpä paras tapa valmistaa silakasta ruokaa. Lisukkeet voi  valita  perunamuusista salaattiin. Meillä oli Halonhakkaajan leipää tällä kertaa.

Oopperakellarin silakat
500g silakkafileitä
2 dl kermaa
suolaa, valkopippuria
ruisjauhoja
voita
Sekoita mausteet kermaan. Upota silakkafileet kermaan ja anna imeytyä noin kahden tunnin ajan jääkaapissa. Kokoa fileistä pihvit, tein niin tällä kertaa, tai voit taittaa ne kalan muotoon. Kierittele fileet ruisjauhoissa  ja paista kypsiksi voissa.  Jos olet tillin ystävä, hienonna mukaan tilliä. 

4 kommenttia:

  1. Tämä menee kokeiluun on pitänyt tehdä silakoita jo jonkun aikaa.

    VastaaPoista
  2. Oi, mistä löydän silakoita tähän "hätään". Ei muuta kuin kauppaan sitten kun ovet avautuvat. Kiitos reseptistä. Ja kuvasta, nam. Toteutan.

    VastaaPoista
  3. Nam, tuota söisin minäkin mielelläni....Ehkä sardiineista (tuoreista)voisi tehdä jotain vastaavaa..

    VastaaPoista
  4. Tupu,
    Nämä ovat herkullisia.

    Lastu,
    Maanantaina teillä ilmeisesti herkutellaan.

    Yaelian,
    Kyllä tuoreista sardiineista saa hyvää myös.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.