lauantai 30. lokakuuta 2010

Makkarakuppeja ja eksoottista hedelmäsalaattia

Halloween-viikonloppu on meneillään eikä meillä sitä juhlita oikeastaan mitenkään. Täytin tänään ruokatoivomuksen ja kuvittelemme, että makkarakupit ovat halloween-ruokaa. Löysin kaupan lihatiskistä Pajuniemen  luomuberliininmakkaraa. Siitä ne kupit pyöräytin muutamassa minuutissa. Retroruoka vaatii retrolisukkeet ja nostin pöytään säilöttyä punajuurta ja suolakurkkua. Tämä jos mikä on suomalaista ruokaa. Sitä sen sijaan ei toteuttamani jälkiruoka ole.
Eksoottiseen jälkkäriin  sekoitin thaimaalaista papaijaa,  eteläafrikkalaista päärynää, omena oli tosin suomalaista, thaimaalaista kookosmaitoa ja suomalaisia jääpaloja.  Eksoottinen-sanan voin laittaa lainausmerkkeihin, sillä ei tämä nyt kovin eksoottista ole kaiken jo kokeneille.. Mutta raikasta ja hyvää oli.

Eksoottinen hedelmäsalaatti

Valuta purkkipapaijapalat. Kuori ja leikkaa paloiksi pehmeää päärynää ja pehmeämaltoista omenaa. Nostele hedelmälohkot kerroksittain laseihin. Murskaa jääpalat. Sekoita jäämursketta  samanaikaisesti hedelmäpalojen väliin ja pinnalle. Mausta kookosmaito vaniljalla ja kaada kookosmaitoa laseihin piripintaan. Nauti välittömästi.

Makkarakupit, peruna-juuressose ja retrot lisukkeet  
Leikkaa  vajaan sentin paksuiset kiekot berliininmakkarasta. Älä poista luonnonkuorta, et saa kuppeja jos poistat. Paista makkarakiekot kuumalla pannulla, kunnes makkara käpristyy kupiksi.
Perunoiden kypsymisen loppuvaiheessa lisäsin joukkoon pienen pakastepussillisen juureksia. Valuta ja soseuta ja lisää tilkka kuumaa maitoa.  Lisukkeet punajuurta, suolakurkkua ja tuoretta kurkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.