torstai 21. lokakuuta 2010

Sämpylää ja ruisleipää suolaisena ja makeana

Tänään kävin silakkamarkkinoilla syömässä lounaaksi rasiallisen Kuusamon muikkuja. Olipa hyvää, täydellistä gourmeeta. Paistetut muikut ovat yksinkertaista ruokaa ja ehkä siksi niin hyviä. Lounas oli sen verran runsas, että ajattelin vain kahvin riittävän illalliseksi. Toisin kävi.
Kävin myös kauppahallissa hakemassa huomisen raaka-aineita. Ostin hetken mielijohteesta myös possunkieliä. Laitoin ne hiljakseen kypsymään kattilaan mausteena vain mustapippuria ja suolaa. Kuinkas ollakkaan kahvi ei ihan riittänyt, vaan oli pakko tehdä sämpyläkielileivät. Meillä kieli asetetaan makkaran edelle, eli tykätään. Aika monessa taloudessa taas on toisinpäin.
Jälkiruuaksi tein makeat voileivät, ruisleivälle hedelmiä. Hyvää oli. Tällaista nopeasti kyhättyä tällä kertaa.

Sämpylä-kielileivät
Sämpylällä on levitettä, salanovasalaattia, kieliviipaleita ja tomaattia.

Ruis-hedelmäleivät
Ruisleipäneliöt on voideltu Piltti-mangososeella. Päälle viipaloituna banaania ja kiiwiä.  Yllättävää, mutta toimii jälkiruokaleipänä.

2 kommenttia:

 1. Hei Arleena,
  Täällähän on aivan ihanan näköisiä pöperöitä - kaikki näyttää tosi herkulliselta , salaatti ja omenaletut mums !!! Mulle tulee tänään illallisvieraita ja aion tarjota sitruunalla ja hunajalla marinoituja kanafileitä -sanon aina kanafileitä kun broilerifileet kuulostaa joltain mitä ei pitäisi syödä kun ajattelee miten niitä kohdellaan.
  No - tänne täytyy palata uudelleenkin - tosi herkullista !

  VastaaPoista
 2. Melita,
  Kiitos, että tulit käymään. Broileri-nimellä on tosiaan huono kaiku. Kana kuulostaa jo paljon luonnollisemmalta

  Miksiköhän ei enää tipuja kasaveta kanaksi, kuten ennen. Kaiken pitää olla niin tehokasta ja nopeaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.