maanantai 18. lokakuuta 2010

Kuhaa salaatissa

Matkalta on palattu. Tosin matkaväsymystä on sen verran, että ruokabloggailuun tarttuminen on vielä tahmeaa.
Paellaa, tapasta, shusia, kakkuja, leivoksia, hedelmiä  ja monenlaista muuta on tullut koko viikko syötyä. Eipä oikein mitään kovin uutta ja erikoista espanjalaista ruokaa eteen etsiytynyt tai sitten emme jaksaneet kulkea oikeisiin paikkoihin. Mutta vinkkejä ja niksejä keittiöön jäi kuitenkin mieleen.
Heti lauantaina kotiinpaluun jälkeisenä päivänä halusin suomalaista kalaa. Ostin kuhaa ja paistoin sen yksinkertaisesti fileinä voissa. Kuorin pannulle mukaan muutaman valkosipulikynnen makua antamaan. Jostain syystä kuha maistui monin verroin paremmalta kuin espanjalaiset valkolihaiset kalat. Sunnuntainakin nautimme kuhasta vielä salaatissa. Salaatti toimi kevyenä ateriana, sillä nyt pitää kakkujen kalorit saada sulamaan.

Kuhaa salaatissa
Sekoitin salaattiin kiharafrisee- ja salanovasalaattia, ohueiksi viipaleiksi leikattua kurkkua ja tomaattilohkoja. Ripautin salaatille hieman sokeria, ruususuolaa ja oliiviöljyä.  Kylmät, paistetut kuhafileet suikaloin sopiviksi paloiksi salaatin pinnalle ja lopuksi lohkoin pinnalle keitettyä kananmunaa. 
Salaatin seurana nautittiin pizzerian valmista mozzarellapizzaa. Kit Kat-suklaata jälkkäriksi - vain sopivasti..

2 kommenttia:

  1. Vau, sulla on täällä tosi herkullisia ja näyttäviä annoksia ja ruokia.

    VastaaPoista
  2. Kate,
    Kiitos, että kävit, tervetuloa uudelleen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.