tiistai 26. lokakuuta 2010

Peruna-juustokeitto ja ricottakarpalot

Tänään oli keiton vuoro. Kun kaapeissa on perunaa, sipulia ja sinihomejuustoa ja vähän muutakin, on helppo homma  valmistaa keitto. Ricottajuuston ikäänkuin löysin jääkaapista, päivämäärä oli menossa umpeen, joten siitä oli ilo kokata jälkiruokaa. Ricotta on lisäaineeton proteiinia sisältävä juusto, rasvaprosentti noin 9. Pehmeä juusto, joka sopii jälkiruokiin, salaatteihin ja leipomiseen.  Kylläpäs tästä jälkkäristä tulikin hyvää. Se tosiaan yllätti positiivisesti. Eikä ollut turhan monimutkaista.

Peruna-juustokeitto
4 isoa perunaa jauhoisia
1 sipuli
6 dl kanalientä fondista
1 tl currya
100 g sinihomejuustoa
1 1/2 dl kevytkermaa
Kuori ja paloittele perunat. Silppua sipuli. Keitä perunat ja sipulisilppu kanaliemessä kypsiksi. Lisää curry. Murenna mukaan sinihomejuusto ja lisää kerma. Kiehauta. Soseuta keitto tasaiseksi. Tarkista maku.
Ricottakarpalot
Sekoita ricotta tasaiseksi. Lisää mukaan kinuskikastiketta juuston makeuttamiseksi. Annostele juustokinuski annosmaljoihin. Ripottele päälle karpaloita. Lopuksi liruttele karpaloille kinuskikastiketta.

4 kommenttia:

  1. Keittopäivä oli meilläkin. Purjoperunalla.. Nyt ihmettelen jääkaapissa olevaa munakoisoa? Mitä siitä osaisi tehdä. Siinäpä tällepäivälle miettimistä kerrakseen..
    Mukavaa keskiviikkoa kokkaajalle!

    VastaaPoista
  2. Anna,
    Minä olen myös ajatellut munakoisosta jotain jossain vaiheessa. En ole sitä oikeastaan käyttänyt koskaan.
    Pitäisi kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Voi apua, tuo jälkkäri näyttää siltä että se vie kielen mennessään! NAM!

    VastaaPoista
  4. Kate,
    Toivottavasti karpaloita saa vielä. Nimittäin minäkin tykästyihin näihin kinuskisiin karpaloihin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.