tiistai 5. lokakuuta 2010

Omenaletut ja siirappikastiketta

Kyllä letut, lätyt ja ohukaiset ovat vain taatun hyvää jälkiruokaa. Onkohan näillä vielä ainakin yksi nimi, jota harvemmin kuulee. Tässä näpytellessäni tuli mieleen räiskäleet. Se on sopiva nimi, varsinkin isossa pannussa paistetuille ikäänkuin räiskähtäneille ohukaisille.
Sunnuntaina väkersin omenalettuja. Kun omenoita on tähän aikaan hyvin tarjolla, oli mukava kokeilla niitä tällä tapaa vaihteeksi. Lunttasin Dansukkerin sivuilta ohjeen ja melkein etenin sen mukaan.

Omenaletut ja siirappikastike
Taikina
1/2 l maitoa, 2 munaa, 1/2 tl suolaa, 3 dl vehnäjauhoja, 1/2 dl spelttisuurimoita (ap ohje kauraleseitä joita minulla ei ollut), 1 tl vaniljasokeria, 2 rkl Luomu ruokokidesokeria, 1 tl kanelia, 1/2 dl juoksevaa Floraa, (ap ohjeessa oli ruokaöljyä), 3 keskikokoista omenaa, floraa paistamiseen
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna turvota noin puoli tuntia.
Kastike
1 dl vaaleaa siirappia, koska minulla ei ollut ruokosokerisiirappia ja 1 tl piparkakkumaustetta, tosin ap-ohje pyysi vain 1/4 tl.
Lisäksi kermajäätelöä.

Kuori omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Leikkaa omenat erittäin ohuiksi renkaiksi. Paista letut kuumassa lettupannussa rasvassa. Lisää kuhunkin lettuun omenarengas heti, kun olet kaatanut taikinaan lettusyvennykseen. Paista normaaliin tapaan molemmin puolin.
Mittaa siirappi kasariin piparkakkumausteen kanssa ja kiehauta. Tarjoa lettujen kanssa ja pyöräytä jäätelökauhalla jäätelöpallo mukaan annoslautaselle.

7 kommenttia:

  1. AI että miten ihania, olen ollut tässä muutaman viikon ilman herkkuja ja näitten näkeminenkin aiheuttaa vieroitusoireita.
    ;=)

    VastaaPoista
  2. Näitä koitan pikimmiten noille lapsukaisille. Kiitos taas kerran ihanasta ohjeesta.

    VastaaPoista
  3. Mökin puut notkuu omenoista ja jotakin pitäisi niistä tehdä... tässä ihana resepti ainakin koitettavaksi.

    VastaaPoista
  4. Tein näitä ja hyvin meni kaupaksi ei kyllä tullut yhtä nättejä kun sinulla mutta maku se on joka ratkaisee :)

    VastaaPoista
  5. oh miten herkullisen näköistä...

    VastaaPoista
  6. Tuija,
    Kyllä syksyllä ainakin yhden kerran omenalettuja kannattaa tehdä

    Tupu,
    Uskon, että lapsille maistui. Jäätelö on hyvä bonus lättyjen seurana.

    Johanna,
    Kannattaa kokeilla, näissä ei voi epäonnistua.

    Yaelian,
    Hyvää on.

    VastaaPoista
  7. Arleena, pidän huomenna perjantaina vapaapäivän ja teen näitä lettulaisia ja juon iltapäiväkahvit terassilla toivottavasti vielä auringonpaisteessa ja nautiskelen näitä, ja lähetän silloin sinun suuntaan lämpöisen ajatuksen.;=)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.