tiistai 19. lokakuuta 2010

Kasvispastavuoka ja vohvelit

Viikon kestänyt ruuanlaittokatkos vaikuttaa vieläkin. Tuntuu kuin pitäisi totutella taas tähän ruuanlaittoon.
Eilen valmistin kuitenkin inspiraation pohjalta nopean pastaruuan, joka olikin yllättävän hyvää. Kasvispainotteisena myös kevyttä. Keitin pastaa, tähän olisi sopinut myös ylijäänyt keitetty pasta. Kaupasta kävin ostamassa kolmenjuustonkerman, kesäkurpitsaa ja persiljaa.
Vohvelitkin paistoin,  vohvelipannulla on paljon nopeampaa  kuin ohukaiset  ohukaispannulla. Iltakahvin kanssa maistuivat kirsikkahillon kanssa.

Kasvispastavuoka
Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Lisää keitetty pasta. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, silppua reilusti persiljaa ja pieni keltasipuli. Sekoita kesäkurpitsa, sipuli-  ja persiljasilppu pastan joukkoon. Mausta mustapippurilla, kuivatulla oreganolla ja basilikalla sekä ripauksella suolaa. Kaada joukkoon kolmenjuuston  kerma. Viipaloi tomaatit ja levitä ne vuoan pinnalle.Ripottele tomaateille hieman sokeria.. Lopuksi pinnalle juustoraastetta. Kypsennä  200-asteessa noin 20 minuuttia. Salaatti sopii hyvin lisukkeeksi.

Vohvelit
Puolen litran taikinaan sekoitin 2 dl kermaa (oli vanhentumassa), 3 dl rasvatonta maitoa, 1 kananmuna, ripaus suolaa,  1/2 dl tattarijauhoja ja n 1 1/2 dl vehnäjauhoja, 1 tl ruokasoodaa ja vaniljasokeria. Taikina saa seistä ennen paistamista hetken verran. Vohvelipannuun ei tarvita rasvaa. Meillä oli kirsikkahilloa vohveleille, mutta marjat, hedelmät tai muut hillot käyvät sen mukaan mitä kaapeissa on.

2 kommenttia:

  1. Nam, tuo pasta näyttää todella hyvälle. Pitää käydä hakemassa kaupasta tomaatteja ja kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Jenni,
    Se on nopeaa ja herkullista. Tomaatit sopivat juustoraasteen kera siihen tosi mukavasti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.