perjantai 22. lokakuuta 2010

Fileepihvit olutmarinadissa

Valmistin tänään possun ulkofileepihvit  ensimmäistä kertaa oluessa marinoituina. Eikä suinkaan viimeistä kertaa. Oli sen verran osuvaa yhdistää olut possunfileeseen. Sysäyksen ajatukselle sain Hesarin ruokatorstaisivuilta. Käytin marinoinnissa Sandelsin vahvan pehmeää olutta, se sopi mielestäni hyvin näihin pihveihin. Aamulla leikkasin filepalan pihveiksi, nuijin ja laitoin marinoitumaan päivän ajaksi.

Fileepihvit olutmarinadissa,  sinihomejuustokastike ja uunijuureksia
Marinadi
4 dl olutta
3 valkosipulinkynttä
rosmariinioksa
2-3 oksaa tuoretta timjamia
500 g possun ulkofilettä pihveinä
voita ja rypsiöljyä
ripaus suolaa
Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Sekoita ne marinadiaineksiin. Nuiji fileepihvit ja laita matalaan vuokaan. Kaada päälle marinointiliemi. Sulje vuoka foliolla ja nosta jääkaappiin marinoitumaan, noin 10 tuntia. Kääntele pihvejä välillä.
Ota pihvit marinadista, kuivaa hyvin talouspaperilla. Paista pihvit voi-rypsiöljyssä kypsiksi. Lisää ripaus suolaa. Pidä pihvit lämpiminä tarjoiluhetkeen saakka.
Kastike
marinadilientä
1 dl kermaa
100 g sinihomejuustoa
paprikajauhetta
Keitä marinadiliemi kasaan. Siivilöi mausteet pois. Lisää joukkoon kerma ja sinihomejuusto sekä ripaus paprikaa. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut.
Lisukkeeksi kypsyivät uunissa rypsiöljyllä sivellyt perunalohkot mausteina suolaa ja paprikaa ja porkkanaviipaleet.mausteina  suolaa, sokeria ja meiramia.

2 kommenttia:

  1. Jonkin verran herkullisen näköistä ja kuuloista :) todellinen nam koko annos!

    VastaaPoista
  2. Katiskatar,
    Kiitoksia, olutmarinadi sopi possulle hyvin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.