maanantai 4. lokakuuta 2010

Basilikamaksaa ja lohkoperunoita

Mies oli ostanut Kauppahallista maksaa.  Valmistin siitä päivällisen. Kypsytin maksan uunissa kerman kera ja samalla kypsyivät myös lohkoperunat. Maksa on niin perinteistä  ja oikeaa retroruokaa, että katoin retrolautasetkin. Söimme maksaa Arabian Kaira-lautasilta. Loppukypsennys uunissa oli hyvä ajatus, kaikki ikäänkuin kerralla. Nopeasti ruuan piti syntyäkin, kun oli samantien kiire illaksi muualle.

Basilikamaksaa ja lohkoperunoita
400 g naudanmaksaa viipaleina
vehnäjauhoja
suolaa ja valkopippuria
1 iso sipuli renkaina
rypsiöljyä
2 dl ruokakermaa
2 tl kuivattua basilikaa
Huuhdo maksaviipaleet kylmällä vedellä ja kuivaa. Poista kalvot. Sekoita jauhoihin mausteet. Kierittele maksaviipaleet molemmin puolin jauhoissa. Ruskista viipaleet nopeasti rypsiöljyssä molemmin puolin.
Laita viipaleet uunivuokaan. Kuullota sipulirenkaat rypsiöljytilkassa ja kaada maksaviipaleiden päälle.

Kaada ruokakerma vuokaan ja ripottele päälle basilikaa. Hauduta uunissa 150-asteessa noin 20 minuuttia.
Pese perunat hyvin, lohko kuorineen. Sivele pintaan rypsiöljyä, mausta mustapippurilla, paprikalla ja ripauksella suolaa.  Kypsennä samalla kertaa uunissa  maksan kanssa.

3 kommenttia:

  1. Juuri tuollaiset lautaset meilläkin on eli astiasto ja arkikäytössä koko ajan.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä ja varmaan makuistakin !

    VastaaPoista
  3. pappilan mummo,
    Nämä ovat lujaa tekoa - nimittäin astiat.

    marjamatilda,
    Kyllä tämä hyvää on. Maksaa vaan syödään tietyistä syistä meillä suht harvoin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.