torstai 16. syyskuuta 2010

Porkkana-palsternakkakeitto

Kevyesti tänään. Töiden jälkeen keitto valmistui nopeasti, olihan minulla kaapissa kaikki ainekset. Eilisten uunijuuresten raaka-aineista lukuunottamatta lanttua syntyi tämä keitto.Lisäsin mukaan vielä sipulia. Kun katselin Nelosen Arvostele mun illallinen-ohjelman Katja Koukkulan iloista meininkiä, ei voi kuin todeta että ruuanlaitto on hauskaa ja inspiroida saa. Mielikuvituksen käyttö on suotavaa, lopputulos voi yllättää. Katjahan osti kaksi pussia pakasteherneitä ja teki kasviskeiton vierailleen. Tietysti sipulia ja mausteita oli mukana  ja vodkaa. Keitto sai kaikilta vilpittömät kiitokset. Katjakaan ei ensin uskonut, että oliko se muiden mielestä aidosti hyvää. Hän kun joutui parantelemaan keiton makua lorauttamalla sinne kolme kertaa vodkaa.
Minulla ei nyt ollut vodkaa keitossa, sillä tämän vinkin sain vasta keiton jälkeen. Mutta kokeilen kyllä tuota vodkajuttua.

Porkkana-palsternakkakeitto
3 porkkanaa
1/2 isosta palsternakasta
1 peruna
1 rkl tuoretta timjamia
6 dl kasvislientä (fondista)
1 dl rasvatonta maitoa
suolaa, mustapippuria
cremefraichea ja chiliä
paprikasuikaleita

Kuori ja paloittele juurekset, silppua sipuli.  Lisää kattilaan rypsiöljyä ja kuullota kasviksia ja timjamia hetki. Lisää kasvislliemi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Soseuta lisää maito ja mausteet. Kiehauta.
Mausta cremefraiche chilijauheella. Annostele keitto lautasille. Nosta cremefraichea keitolle ja lisää muutama paprikasuikale. Nauti leivän ja veden kera.  Eikö näytä siltä, että keitto hymyilee.

6 kommenttia:

  1. Minä niin tykkään näistä keitoista muhun ne aina uppoo.

    VastaaPoista
  2. Tupu,
    Keitot ovat meillä viikoittaisia. Teen erilaisia variaatioita samoista raaka-aineista ja joskus ihan uusia versioita.

    VastaaPoista
  3. Huh.hyvä resepti kiitti taas!
    Meillä ei miesväki tykkää keitoista, mutta itse teen niitä sitten itselleni..paitsi jos lorauttaisi vähän votkaa niin johan voisi alkaa kiinnostamaan.
    ;=)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Tuija,
    Keittoa voi tosin tehdä pienenkin annoksen.
    Vodkalla saisit miehetkin mukaan.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  5. Satuin katsomaan kyseisen jakson ja naureskelin kyllä niin paljon sille vodkan jatkuvalle lorauttelulle :) Tuli myös hyvä mieli ruuanlaitosta siinä keittiössä... olen itse samanlainen summamutikassa kokkaaja.. :)

    VastaaPoista
  6. johanna,
    Siinähän se hauskuus onkin, että saa käyttää kenenkään estämättä omaa mielikuvitustaan. Tietysti lopputuloksen kärsimättä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.