perjantai 24. syyskuuta 2010

Broileriperunagratiini

Ostin tänään Oolannin valkosipuliperunoita pakasteena. Pakkaus sisälsi perunoiden lisäksi valkosipulimaustetta, jossa on suolaa valkosipulia, sokeria, hiivauutetta, aromivahvennetta (natriumglutamaatti) rypälesokeria (maissi), maitodekstriiniä (maissi), valkosipuliöljyä. Ja vielä kerrottiin tuotteen olevan laktoositon, gluteeniton ja kolesteroliton. Seuraavalla kerralla valmistan broilerigratiinin perunoita kuorimalla ja viipaloimalla ja itse maustaen. Tämä gratiini säästi aikaa, kiitos perunapuolivalmisteen. Broilerin ansiosta gratiini oli todella hyvää, miinukset tulivat perunoista, joissa ei maistunutkaan valkosipuli, vaikka pakkausotsikko sitä lupasi.
Tein broilerisuikaleille mausteseoksen , joka maustoi broilerin sopivaksi.
Lisäkesalaatti oli yksinkertainen, hedelmäinen ja makeahko.

Broileriperunagratiini
n 400 g valkosipuliperunoita pakaste tai tuoreita viipaloituna
n 350 g broilerin ohutleikettä (3 kpl) naturel
mausteseos, paprikaa, chiliä, mustapippuria, basilikaa, garam masalaa
rypsiöljyä
n 90 g sinihomejuustoa (Aura)
1 prk (227 g) ananaskiekkoja
1,5 dl kermaa
1/2 dl maitoa
mustapippuria, basilikaa, suolaa
juustoraastetta
Kaada valkosipuliperunat voideltuun uunivuokaan. Suikaloi maustamattomat broilerileikkeet ohuehkoiksi suikaleiksi. Lirauta pannulle rypsiöljyä ja kuumenna.Sekoita mausteseos ja lisää se pannulle. Kuullota seosta hetki, jotta saat sopivan tahnan. Lisää mausteseokseen broilerifileesuikaleet ja ruskista kevyesti joka puolelta.
Nostele suikaleet uunivuokaan perunoiden päälle. Paloittele sinihomejuusto ja puolitetut ananasviipaleet broilerisuikaleiden päälle. Mausta kerma+maito suolalla, basilikalla ja mustapippurilla. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunin 200-asteessa noin 40 minuuttia.
Tarjoa lisäkkeenä salaattia. Esimerkiksi meillä oli kähäräistä jääsalaattia, jossa suikaloitua päärynää ja kuivattua taatelia sekä suikaloitua purjoa.

4 kommenttia:

  1. On muuten tosi käyttökelpoisia nämä valkosipuliperunat, itse olen myös tehnyt vähän saman tapaista ruokaa niistä kuin sinä..sopivat tosi hyvin broilerin kanssa.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  2. Tuija,
    Nopeasti saa noista pakasteista. Tykkään kyllä enemmän valmistaa "tuoreista" perunoista, tietysti se kuorimin en ja viipalointi on työlästä, mutta maku parempi.

    VastaaPoista
  3. Sinulla sitten riittää näitä mainioita ruokaideoita, Arleena! Oikein mukavanoloinen uunisapuska tämä gratiinikin, maistuisi varmasti. : )

    VastaaPoista
  4. Canelia,
    Tämä oli hyvää. Broilerisuikaleiden mausteseos oli juuri sopivan voimakas.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.