perjantai 10. syyskuuta 2010

Anjovis-oliivipasta

Kaikkea mitä tämänpäiväiseen ruokaan tarvitsin löytyi kaapista. Ei siis kauppareissua tänäänkään. Pasta on ruoka, joka syntyy kivuttomasti ja mielikuvitusta käyttäen. Anjovista en ole koskaan aikaisemmin käyttänyt pastaan. Tiedän, että italialaiset ovat käyttäneet, joten ei tämä ihan metsässä italialaistyyppisestä ole. Tosin varmistin anjovikselle hyvän kaverin lisäämällä mukaan perunaa.   Eikä sekään ollut huono valinta ja olen huomannut, että italialaisetkaan eivät hyljeksi perunaa pastakeittiössään.

Anjovis-oliivipasta
400 g fusillipastaa
1 iso valkosipuli
oliiviöljyä (paistokestävää)
1 peruna
1 prk anjovista öljyssä (125/80g)
70 g mustia oliiveja kivettöminä
1 iso tomaatti
chilijauhetta
Kuori ja silppua valkosipuli. Kuullota oliiviöljyssä 2 minuuttia. Suikaloi peruna tikuiksi ja lisää pannulle. Lisää anjovikset ja kypsennä 5 minuuttia. Suikaloi kivettömät oliivit ja paloittele tomaatti. Lisää ne pannulle. Kypsennä 5 minuuttia. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Siirrä pasta pannulle ja lisää seokseen tilkka oliiviöljyä ja mausta chilillä. Sitten syömään.

5 kommenttia:

  1. Jotenkin eksyn tänne lueskelemaan juuri silloin kun on kauhea nälkä, täytyy laittaa taas muutama ohje korvan taakse odottamaan sopivaa hetkeä. Olen viime aikoina mietiskellyt sitä että miksi kaupoissa on niin pitkät rivit einesruokia kun nopean salaatin tai pastan tekee ihan 10-15 minuutissa..

    VastaaPoista
  2. Tytär,
    Samaa olen itsekkin ajatellut. Kun katselen muiden ostoskoreja, ihmettelen myös marinoituja ruokia ja makkaroiden määrää.

    VastaaPoista
  3. Tätä pastaa nyt sitten seuraavaksi kokeilen..;=)
    Muuten kiitti ihan hirveesti näistä tosi hyvistä ohjeista, olen koukussa...
    Hei, onko sulla jotain hyvää ohejtta kuhasta, mulla on pakkasesa kuhaa ja ajattelin, että jotain rullia tms.olis kiva kokeilla?
    :=)syysterkuin...-tuija-

    VastaaPoista
  4. kääk, mitä kirjoitusvirheitä, on kait parasta mennä nukkumaan..
    No kaitpa noista selvän saa.

    VastaaPoista
  5. Tuija,
    Meillä tykättiin tästä pastasta, anjovis sopi tosi hyvin - vaihteeksi.
    Olen kuhasta paistanut fileitä ja tehnyt kuharullia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.