tiistai 13. huhtikuuta 2010

Salaattia ja isoja ohukaisia

Salaatit ovat lempiruokaani. Niitä on kovin helppo kasata mielensä mukaan, onnistuvat aina. Ja teen salaatteja päivittäin. Koskaan ne eivät ole täsmällisen samanlaisia, koostumus on aina salaattikohtainen  Tämänpäiväinen fetasalaatti oli taas pikkasen erilainen kuin aikaisemmat. Kun löysin vuohenjuustoa jääkaapista hyödynsin sen vielä maalaispatongin päälle. Salaattiaterian jälkeen voi hyvällä omatunnolla herkutella ohukaisilla tai lättyjä ne minulle aina ovat.

Fetasalaatti, romainesalaattia, jääsalaattia, punasalaattia, punasipulia, kevätsipulia, kirsikkatomaatteja, vihreitä oliiveja ja naturel fetaa. Kastike vinegrette.

Maalaispatonkia, vuohenjuustokiekkoja, kypsytys 250-asteessa, kunnes juusto on valuvan pehmeää. Seurana salaattia ilman fetaa.  

 Ohukaiset eli lätyt,  ranskankermaa, maitoa (yht 5 dl), suolaa, kananmuna, 2 tl vaniljasokeria, 3 dl vehnäjauhoja, leivinjauhetta ja ruokasoodaa, sulatettua beceliä. Paksuhkot lätyt paistoin rypsiöljyssä.
Päällä mustikka-vadelmahilloa.

2 kommenttia:

  1. Ihanan nakoisia ruokia taalla taas! Makin tykkaan salaateista!

    VastaaPoista
  2. Susa,
    Salaatit ovat herkkuruokaani.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.