perjantai 9. huhtikuuta 2010

Makkarakupit

Ihana piha ohjelmassa MTv3:lla valmistettiin makkarakuppeja. Innostuin tietysti niistä ja pitihän niitä tehdä.
Makkarakuppeihin tärkeintä on valita juuri oikea makkara ja tätä makkaraa ei löydy aivan joka kaupasta.
Makkaran tulee olla luonnonsuoleen puristettua pötköä, paksumpaa kuin esimerkiksi lauantaimakkara. Lauantaimakkara on nykyään muovikuoressa harvemmin luonnonsuolessa.  Oikea makkara on berliininmakkara ja sitä oikeaa löytyi vain kauppahallista.  Muut tarvittavat raaka-aineet ateriakokonaisuuteen löytyivätkin kodin kaapeista.


Makkarakupit

Berliininmakkaraa varataan syöjien lukumäärän mukaan. Yksi kuppi syntyy puolen sentin siivusta. Jos syöjä haluaa kolme kuppia, varataan yhdelle 1,5 senttiä, neljälle 6 senttiä. No aivan näin tarkasti ei tarvitse mittauttaa, ylijääneen makkaran voi paistaa kuutioina seuraavana päivänä vaikka salaattiin.
Loraus rypsiöljyä, jossa ruskistetaan makkaraviipaleet, käännetään ja annetaan ruskistua, kunnes on saatu viipale käpristymään kupiksi. Viipaleesta ei saa poistaa kuorta, muuten ei kupertumista tapahdu.
Vihreät herneet kiehautetaan nopeasti tai kypsytetään lävikössä pastakattilan päällä höyryssä.  Kupit voi täyttää muillakin kasviksilla tai olla täyttämättä.

Pasta oli fusilipastaa, se kypsennetään normaaliin tapaan lisukkeeksi.
Kastike turkkilaista luomujogurttia maustettuna dijonsinapilla, mustapippurilla ja suolalla. Maistuu sekä pastan että makkaran seurana.
Salaatti, pehmeälehtistä salaattia, artisokansydämiä, tomaattia. ja ripaus oliiviöljyä, suolaa.
Berliininmakkara maistuu paistettuna erinomaiselta, se ei ole siis mikään leikkelemakkara.  Mielestäni voittaa lenkkimakkaran makunsa puolesta.
Tämä ateriakokonaisuus oli makkarakuppeja lukuunottamatta täysin erilainen kuin Ihanan Pihan, jota voitte käydä katsomassa MTV:n nettisivustolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.