sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Makkara-kermakastike

Onko joskus ja jossain määritelty, että sunnuntaina täytyy olla  ns "parempaa " ruokaa. Myönnän, että jo kotonani noudatettiin tätä perinnettä ja itsekin olen pysytellyt samalla linjalla. Omalla kohdallani syynä on ollut se, että sunnuntaina on aikaa ruuantekemiselle. Siksi tulee valmistettua ns työläämpiä ruokia. Tänään oli poikkeus tähän traditioon. Valmistin arkista ruokaa ja vielä sitä mitä kaapissa oli. Siis ylijääneistä raaka-aineista. Kastikeaineksetkin olivat Ikean kermakastiketta suoraan pussista. Makkarakuppien berliinmakkaraa oli jäänyt kaappiin, siis sen käytin pois. Samoin jumboherkkusieniä oli pari jäljellä.
Aioin ensin otsikoida tämän ruuan Syntisen hyvä makkarakastike. Sysäyksen antoi mies, joka  ylisti ruokaa. Oli valmis tämän ruuan ottamaan vastaan säännöllisin ajoin ruokapöytään. Saa nyt nähdä.

Makkara-kermakastike

berliininmakkaraa pala (syöjien lukumäärä ratkaisee)
sipulia
herkkusieniä
kermakastiketta pussi esim Ikea tmv
rypsiöljyä

perunasosetta, salaattia, herkkukurkkuja

Kuori makkara ja suikaloi. Silppua sipuli. Paloittele herkkusienet. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää sipulisilppu. Kuullota hetki ja lisää makkarasuikaleet ja jonkin ajan kuluttua herkkusienet. Makkarat saavat ruskistua. Siirrä seos odottamaan.  Valmista kermakastike ohjeen mukaan ja lisää se makkaraseokseen.
Soseuta perunat.

Sekoita salaatti. Minulla oli rapeaa jääsalaattia, punasalaattia, kuorittua kurkkua viipaleina, keltaista kesäkurpitsaa. Kastikkeeksi sekoitin luomujogurttiin kirpeää karviaishilloa, dijonsinappia, mustapippuria ja suolaa. Nostelin kastikkeen salaatin sekaan sekoittaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.