lauantai 10. huhtikuuta 2010

Paistettua siikaa

Kalatiskillä ratkesi lopullisesti tämänpäiväinen ruoka. Valinnanvara tuoreesta kalasta oli suppea. Lohen lisäksi harkittavaksi jäi vain kasvatettua siika. Vaaka kääntyi saariston kasvatetun siian hyväksi. Tuoreen siikafileen valmistaminen ruuaksi on simppeliä. Siinäkin on vaihtoehtoja vähänlaisesti, ainakin meidän perheen makumittarilla mitattuna.  Paistettu siikafilee vaan on parasta. Myös nahka on rapeaksi paistuneena syötävän hyvää.
Luomutiskissä oli italialaista punasalaattia pikkukeränä. Tein siitä salaatin. Jumboherkkusieniäkään  en voinut ohittaa, niitä kypsensin ikäänkuin kalalle kastikkeeksi. Perunaksi valitsin puikulaperunat.  Pehmeä lehtisalaatti pääsi myös mukaan. Isolle lautaselle kokoontui oikein hyvä ateriakokonaisuus.

Paistettu siika ja lisukkeet
Siikafileet paistetaan sopivaksi kuumentuneessa voissa kypsäksi muutamassa minuutissa. Nahka saa rapeutua kauniin ruskeaksi. Paiston aikana maustetaan kristallisuolalla ja rouhaistaan pinnalle valkopippuria- ei liikaa.
Herkkusienet puhdistetaan serlalla ja pilkotaan. Sipuli silputaan. Sopivan kuumassa rypsiöljyssä kuullotetaan sipulisilppu. Lisätään herkkusienet ja kuullotetaan yhdessä sipulin kanssa, ripotellaan mukaan kristallisuolaa. Herkkusienet imaisevat aika nopeasti öljyn itseensä. Sienet saavat jäädä napakoiksi, kun ne siirretään liedeltä.
Puikulaperunat on pesty hyvin ja ne laitetaan kylmään raikkaaseen veteen, joka on maustettu suolalla. Puikulat saavat kypsyä sopiviksi. Annosta kasattaessa ne kuoritaan.


Punasalaatti suikaloidaan ja nostetaan suoraan salaatikulhoon. Mukaan viipaloidaan keltaista kesäkurpitsaa. Mukaan lorautetaan vinegrette-kastike ja sekoitellaan. Lopuksi lohkotaan pinnalle klementiiniä.
Pehmeä lehtisalaatti huuhdellaan, kuivataan ja revitään lautaselle, mukaan lohkotaan tomaattia.
Näistä elementeistä kasataan lautaselle illallinen, hieman salaatinomaisella tavalla
Mansikka-clafoutis oli jälkiruokana, mutta siitä postaan ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.