Poronliha on riistaa, aitoa luomua, koska käsittääkseni porot elävät luonnossa ja luonnon antimilla. Tänään valmistin suomalaista ruokaa suoraan Lapista, poronkäristystä. Kaikki ruuan ainesosat olivat kotimaista, salaattiainekset, puolukat ja perunat sekä jälkiruoka mämmi. Eikä tarvitse hävetä, ruoka oli hyvää.
Poronkäristys
750 g poronkäristyslihaa pakasteena
100 g suomalaista voita
3 dl vettä
suolaa, mustapippuria
puolukkasurvos
salaatti
perunasose
Ota pakaste huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Sulata voi kasarissa ja lisää kuumaan kasariin kohmeista lihaa vähitellen useassa osassa. Ruskista
Lisää mausteet ja vesi Hauduta kannen alla kypsäksi noin 1,5 tuntia.
Valmista salaatti - pehmeää lehtisalaattia, rapeaa jääsalaattia, rucolaa, kevätsipulia, kurkkua. Sekoita salaattiin jogurttikastike, joka on maustettu dijonsinapilla, hunajalla, mustapippurilla ja suolalla. Levitä pinnalle viipaloituja tomaatteja.
Survo puolukat soseeksi, lisää joukkoon hieman sokeria.
Soseuta perunasose, lisää mukaan hieman voita ja tilkka maitoa.
Täyteläinen, voimakas punaviini sopi tämän ruuan ruokajuomaksi.
Mämmi jälkiruokana vaniljakastikkeen kera.
Yksinkertaisen selkeää ja hyvää.
lauantai 3. huhtikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.